dissabte, de maig 30, 2009

KVM Conceptronic a Ubuntu

DSCN2248

Molt bones gent! Ja fa unes quantes setmanes que em vaig comprar un switch KVM (Keyboard, Video, Mouse) amb l'objectiu únic de pode connectar més fàcilment el portàtil al monitor de 20 polsades per a veure l'anime en aquest^^

A mi em semblava que no hi hauria d'haver cap problema amb l'Ubuntu, però em passa una cosa força estranya. Un cop connectat el portàtil al KVM i encara amb el monitor rebent la senyal de vídeo del altra PC, el portàtil em reconeix el monitor perfectament, però si faig el canvi a que el monitor agafi la senyal del portàtil, llavors el portàtil em reconeix un monitor desconegut amb unes resolucions pos convencionals.

Així que l'únic remei que tinc és fer els canvis de mode (canviar a dues pantalles i seleccionar resolució) amb el monitor rebent la senyal del altre PC. És una mica estrany, però que hi farem, si tots els problemes fossin com aquest... Després ja puc fer el canvi a que agafi la senyal del portàtil i tinc la resolució correcta^^

Tot i aquest petit problema, estic molt content, s'ha acabat allò d'anar a darrera del PC a desconnectar el monitor^^

dimarts, de maig 26, 2009

De visita al MareNostrum


Avui he anat de visita al MareNostrum amb l'assignatura d'EDSO. Definitivament, la millor classe de l'assignatura, tot i que no era gens difícil. Si sou de la FIB i encara esteu a temps, no us agafeu EDSO.

Bé, anem a lo interessant. És impressionant veure el supercomputador, no només pel que és si no pel marc incomparable on està situat. La barreja entre l'arquitectura de la capella i el supercomputador, passat i futur, el fa realment únic. Després de donar una volta al seu voltant, ens han posat un vídeo promocional i ens han fet una presentació sobre el sistema de fitxers que utilitza, el GPFS. També em vist unes plaques del futur MareIncognito que tenen provant. Aquest funcionarà amb processadors Cell en comptes de PowerPC 970 com ara.

Aquesta visita era una cosa que em feia il·lusió des de fa temps. A costat, però ha arribat. A dalt teniu un video que he trobat per youtube, pels que encara no sapigueu com és.

diumenge, de maig 24, 2009

Tsuki-board.net, la xarxa social de figures

Tsuki-board.net

Fa uns dies que vaig descobrir aquesta xarxa social, i no vaig dubtar en unir-me provar-la. Tsuki-board.net és una xarxa social especialitzada en figuretes de manga i anime. No hagués pensat trobar-me una xarxa social així, però mira, sembla que ja pots trobar de tot ^^.

Tsuki-board.net és la millor xarxa social que m'he trobat fins ara. Molt intuïtiva i senzilla d'utilitzar. Res d'interfícies complicades on no saps on trobar les coses, tot és a un cop de click. A més a més és molt especialitzada. Tot està orientat a la seva temàtica, les figures, i sembla que han pensat en totes les opcions que puguis necessitar, tot ho trobaràs. També, ara per ara, és una xarxa social petita en nombre d'usuaris. Som uns 1500. Això la fa acollidora, i també fa que no hi hagi gent d'aquesta que només es dedica a tocar els collons. I a més a més ha estat feta utilitzant software lliure :P

Un 10. L'única pega, per trobar-li alguna, és que no permeti linkar les fotos de les figures des de flickr, només permet pujar-les directament a Tsuki-board. Però res més, ni que busqui puc trobar pegues ^^.

M'encanta que hi hagi xarxes socials tant especialitzades, en vers a les generalistes. En comptes de xarxes socials generalistes crec que hi hauria d'haver serveis per integrar les diverses xarxes socials especialitzades, potenciant-les i deixant tot el protagonisme a aquestes. Per que sempre que es mira un tema de més aprop, es pot tractar millor.

dijous, de maig 21, 2009

"Segona temporada" de Haruhi confirmada


Confirmat, el misteriós episodi 8 és nou. Ara només quedaria saber per què kadokawa ha mantingut tan en secret aquests nous episodis. No s'entén. Però segurament tampoc ho sabrem mai. Bé, doncs a gaudir-ne. I que coi, fora dilemes estúpids, que ja tenim segona temporada!!!!! Us deixo també el nou ending :P

diumenge, de maig 17, 2009

Segona temporada de Haruhi, la fi del camí? (Actualitzat)


Bona nit a tothom. Sempre havia pensat que el dia que es confirmaria la data exacta d'emissió de la segona temporada de Suzumiya Haruhi estaria donant salts d'alegria. Però sembla que no serà així. A més a més de que no estic gaire d'humor per coses que ha passat aquesta tarda, també ajuda l'ambient enrarit que s'ha generat entorn al món de Haruhi i les estranyes circumstancies en les que s'ha produït la teòrica confirmació de nous capítols.

Ja fa un temps que vaig anunciar l'emissió d'aquesta esperada segona temporada, però un dia després va ser desmentit. Qui s'ho hagués pensat quan era una notícia d'Anime News Network? Bé Kadokawa va dir que era una reemissió i si ho deien ells era bastant de sentit comú creure-s'ho. Però sembla que no deien tota la veritat.

Uns dies després vaig escriure un altre apunt amb nova informació que s'havia filtrat. En aquell apunt feia diverses especulacions i proposava 3 escenaris diferents com a possibles. Doncs sembla que es confirma un dels que no m'esperava que fos cert.

Aquesta reemisió és de 28 capítols i conté barrejats els capítols de la teòrica segona temporada. Hem arribat a l'emissió del setè capítol i segons la llista de capítols filtrada el següent ja era un dels nous. I sembla que és així, ja que TV Wakayama, a la seva programació pel proper dia 24, mostra el títol del capítol, Rapsòdia d'una fulla de bambú. Aquesta historia curta pertany a la tercera novel·la i no va ser adaptada a la primera temporada. És a dir, és un capítol nou. I no crec que una emissora de televisió estigui jugant-nos una mala passada.

I ara la gran pregunta, a que coi han estat jugant? No podien dir que hi havia capítols nous? Si el que volien era donar una sorpresa per donar-nos una alegria, crec que han aconseguit un efecte contrari, la gent està força decebuda. Em fot molt que per tots aquests jocs i misteris hagin aconseguit que la gent es cansi i hagin començat a dir coses sobre el món Haruhi que gestionat d'un altra forma mai haguessin dit. Em fot molt que per culpa de tot això hi hagi gent que odii la saga. Només per això. Em fot molt.

Actualització: Alguna misteriosa força desconeguda ha impulsat a TV Wakayana a retirar el títol del episodi. Serà cosa de l'entitat per a la integració de la informació, d'un grup de viatgers del temps o de L'Agència? Ho sabrem com molt tard el divendres que ve, quan comencin a aparèixer les primeres RAWs del capítol.

Font: Anime News Network

divendres, de maig 15, 2009

Festa Jaunty

Ja han passat 6 mesos més i ha sortit una nova versió d'Ubuntu. I com no podia ser d'altra manera, el Catalan LoCo Team havia d'organitzar un altra festa per celebrar-ho. Aquest cop ha estat a Terrassa, a l'IES Nicolau Copèrnic, i durant dos dies, 8 i 9 de maig (cap de setmana passat).

DSCN2319

Jo hi vaig assistir els dos dies i m'ho vaig passar molt bé. Si no veu venir, us recomano que us apunteu a la pròxima.

El divendres va ser força tranquil. Res comparat amb dissabte tot i que diria que hi havia tanta gent com a qualsevol de les altres festes fetes. De Joves Ubuntaires també poca assistència. Com a fet més destacable sembla que el GPS del RainCT no trobava el carrer del IES. Però al final va aconseguir arribar.

DSCN2321

I vam estar una estoneta muntant l'activitat de Joves Ubuntaires per l'endemà. Teniem una sala amb no recordo quants ordinadors per instal·lar jocs i poder viciar-la.

DSCN2326

Després vam passar per la xerrada de les bases de dades lliures. De tant en tant també vam trobar una estoneta per passar per la Install Party. Si tu sol no t'atreveixes a instal·lar-te l'Ubuntu, passat per la propera, que trobaràs molta gent disposada a ajudar-te.

DSCN2331

Al dia següent ja érem més Joves Ubuntaires. Vam quedar a l'estació de la renfe de Terrassa (no la de Terrassa Est). I l'única cosa que podíem fer era resar per aconseguir arribar amb el Dani de guia :P.

DSCN2343

Durant el camí ens vam trobar a un altre home que també anava a la festa i ens va preguntar com arribar. Un cop allà, vaig acabar de muntar tot lo dels jocs amb l'ajuda d'uns quants Joves Ubuntaires, d'altres no van fotre res.

DSCN2344

I un cop tot muntat, a viciar-la. Vam jugar al Wolfenstein: Enemy Territory i al Urban Terror, els dos utilitzen el motor, alliberat per id Software, id Tech 3, però tenen l'art propietari. Suposo que per això no els vam trobar als repositoris del Ubuntu. I després de tot el matí viciant-la, tocava l'hora del sorteig.

DSCN2369

On fins i tot hi era l'alcalde. Vaig trobar a faltar unes paraules de recolzament al software lliure, unes promeses buides sobre canvi a Linux dels PCs del ajuntament, però no va dir res. I quan dic res és res. Bé, no em va tocar res. Un cop acabat el sorteig vam anar a dinar.

DSCN2382

Al pati de l'escola, com si tornéssim a primària ^^. A la tarda, més joc i un parell de xerrades més. Una sobre Openmoko, un mòbil completament lliure per als qui busquin maldecaps (i també aprendre molt!) i un altre sobre seguretat.

DSCN2394

I final i a tornar cap a casa. Valoració molt positiva, tot i que en altres festes m'ho he passat millor. Potser el fet de que fos a Terrassa... Podeu trobar la resta de les fotos que vaig fer al meu evolucionat a PRO flickr o a la galeria del Joves Ubuntaires.

diumenge, de maig 10, 2009

El DRI2 en algun driver?

Com vaig dir en el meu apunt anterior, vaig ser massa optimista quan vaig dir que a la Jaunty la majoria de gent gaudiria de compiz en condicions. Aquesta setmana vaig actualitzar el portàtil a la nova versió d'Ubuntu. I com té una Intel GMA900, que és si no la primera de les primeres en gaudir de les novetats, em pensava que no hi hauria ja cap problema amb compiz. Però amb que em vaig trobar:

DRI i Jaunty

Sí, exacte, res ha canviat. Llavors només em queda preguntar-me, hi ha algun driver que utilitzi DRI2?

En fi. Si encara queda algú sense haver colaborat amb el que demano a l'apunt anterior, paseu, a veure si podem treure alguna cosa en clar.

dissabte, de maig 02, 2009

Recopilant informació sobre els drivers de les targes gràfiques

En un apunt anterior vaig predir que en la nova Jaunty ja tothom podria gaudir d'un funcionament correcte de les aplicacions 3d amb compiz activat. Vaig pecar d'optimista. No m'esperava que AMD deixés de suportar les gràfiques anteriors a les de la serie HD2000 i que aquestes haguessin d'utilitzar els drivers lliures. I tampoc estic del tot segur de que el DRI2 estigui suportat per totes les Intel. A més, sembla que hi ha algun problema amb algunes Ati i els drivers lliure.

Per tot això, m'agradaria fer una petita recopilació de dades de totes les persones que tingueu la Jaunty (Ubuntu 9.04) instal·lada, és igual quina tarja gràfica tingueu. M'agradaria que m'escrivíssiu un comentari en aquest apunt dient quina tarja gràfica teniu (si ho sabeu, si no és igual) i quina és la sortida d'aquestes tres comandes:

glxinfo | grep 'OpenGL vendor'
glxinfo | grep 'OpenGL renderer'
glxinfo | grep 'OpenGL version'

També m'agradaria que em diguéssiu si les aplicacions OpenGL us funcionen bé o no amb el compiz activat, si teniu el problemes de l'altre apunt (podeu utilitzar la comanda glxgears com a aplicació OpenGL) i si teniu algun altre tipus de problema com el que esmenta en Cubells al seu bloc.

Per exemple, en el cas del meu PC que tinc actualitzat a la Jaunty:
Tinc una ATI Sapphire Radeon 9550 de 256MB.
Els resultats de les comandes són:
OpenGL vendor string: DRI R300 Project
OpenGL renderer string: Mesa DRI R300 20060815 AGP 4x x86/MMX/SSE2 TCL
OpenGL version string: 1.3 Mesa 7.4
I encara tinc problemes amb les aplicacions OpenGL i el compiz (pampallugues, la finestra al moure-la no es veu correctament...)

Moltes gràcies a tots!

divendres, de maig 01, 2009

Blocs informatius, informació seriosa?

Aquest matí llegia al bloc de la meva amiga Mikan un apunt sobre lo patèticament sensacionalista que pot arribar a ser el periodisme televisiu d'aquest estat, entre altres coses. Estic plenament d'acord en el que diu, i a més a més m'ha animat a fer aquest apunt que feia temps que em rondava pel cap.

Bé, doncs sabem que hi a un periodisme molt sensacionalista en una televisió de baixa qualitat, que és el mitjà amb que, majoritàriament, les "notícies" arriben a la major part de la població. Llavors em pregunto, que passa quan la gent encarregada de difondre les notícies no són ni periodistes? I llavors em dirigeixo cap al món dels blocs informatius d'internet.

Diria que el món dels blocs es pot classificar en dos grans grups. Un és el dels blocs personals, com aquest, on un individu explica les seves paranoies i reflexions sobre la seva vida i tot el que passa en ella i al món. L'altre és el dels blocs informatius, on normalment un grup de gent recopila i escriu notícies sobre una temàtica en particular.

Doncs bé, com qualsevol pot fer un bloc a internet, qualsevol pot orientar-lo cap al segon tipus, sense necessitat que tingui el més mínim coneixement de la temàtica que es tractarà, únicament buscant tenir el màxim de visites possibles per intentar guanyar diners amb la publicitat. L'únic que fan es copiar-se les notícies els uns als altres, sense verificar res, si cal inventar-se coses, faltes d'ortografia... I no parlo de petits blocs, si no de grans grups de blocs que segurament molts els coneixeu.

Segurament el pitjor de tots, a opinió personal, és la versió espanyola de The Inquirer. Difícilment trobaràs allà una notícia sense cap errada. D'allà tot és copiat, mal copiat, i sense citar fonts. Això sí, fan un fotiment d'entrades al dia per aconseguir guanyar tots els calerons que puguin. Jo de vosaltres, si algú el seguia, ho deixaria de fer.

Per posar-vos un exemple de fins a on pot arribar el tema de copiar-se les notícies dels uns als altres sense ni tan sols jo diria que llegir-la, us explicaré una anècdota. Havia llegit alguna cosa sobre el apt-p2p, un sistema per aprofitar els avantatges del p2p en l'apt, i el vola provar per fer l'actualització de la intrepid cap a la jaunty. Així que vaig cap al meu amic google a cercar informació. I em trobo a un munt de blocs d'aquests amb l'entrada de "Actualiza de Intrepid a Jaunty con apt-p2p". Alló que n'obro sempre uns quants (beneïdes pestanyes!) per poder tenir per triar i remenar i em trobo que, a més a més de que la gran majoria tenen el mateix text en l'entrada, on hi ha la informació per fer els canvis als repositoris, en tots posa hardy. Hardy? No estàvem actualitzant de la intrepid a la jaunty? Cagada general per fer copy paste sense ni mirar. Per cert, la versió espanyola de The Inquirer estava entre ells.

Nois, abans de creureus alguna cosa, mireu bé. No penseu que a internet, qualsevol bloc de notícies està fet per experts en la matèria. Alguns només els interesa guanyar diners. Encara recordo perles d'un altre gran bloc com és xataka dient que la comunicació entre la memòria RAM i els llavors nous Intel core i7 ja no es feia a través d'un bus o que la nova Ati HD4770 és d'una misteriosa nova generació de targetes gràfiques. I com a ultim consell, recordeu sempre que com més megues tingui una gràfica no significa que sigui més bona, us podria salvar la vida algun dia.