divendres, de juliol 06, 2007

OpenXML no ha de ser un estàndard ISO

Com ja es sabia des de fa temps, Microsoft te la intenció de fer que el seu nou format de documents del Office 2007, l'OpenXML, sigui un estàndard ISO. Això ha provocat la creació d'una campanya en contra de la seva acceptació. En aquesta campanya s'expliquen les raons per les quals l'OpenXML no ha de ser admès com estàndard.

Segons la meva opinió, l'únic motiu que guia Microsoft a fer tot això és que han sabut perdre davant l'acceptació com a estàndard ISO del seu principal competidor en aquest camp, l'OpenDocument. Sap que aquest fet li comportarà perdre el domini que te actualment sobre el format dels documents, principalment d'institucions. Per això també vol aconseguir que el seu format sigui un estàndard, però el simple fet de que hi hagin dos estàndards és contradictori, ja que estem en la situació de no utilitzar un mateix format i les incompatibilitats que comporta.

L'OpenDocument és un format completament obert, fet des de 0 amb la col·laboració de diverses empreses i organismes, que han explicat les seves necessitats a l'hora de l'emmagatzemament de documents. Totes aquestes necessitats han estat tingudes en compte a l'hora de dissenyar el nou format. En canvi l'OpenXML ha estat fet i dissenyat únicament per Microsoft i no és completament obert ni XML ja que te parts binaries que no s'especifiquen.

Explicades les raons, us proposo a tots que us passeu per la web de la campanya i signeu en contra de l'aprovació de l'OpenXML com a estàndard ISO. El dia 2 de setembre sabrem com acabarà tot.

Font: Genbeta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada