dimarts, de juliol 24, 2007

Cap al KDE 4: kwin

Bé, el kwin, el gestor de finestres del KDE, no canvia de nom, però si que ve renovat en quan a funcionalitats. Per explicar-ho de forma senzilla i rapida diré que ara disposarà de tres modes: el mode sense compositing, que seria el normal de tota la vida; el mode amb compositing sense OpenGL, que ja està implementat de forma experimental en les versions més actuals de KDE, que permet fer al gestor de finestres efectes senzills com transparències i ombres; i el mode compositing amb OpenGL, que permetrà efectes més espectaculars, com els que permet Compiz Fusion. De fet ja hi ha una bona part dels efectes de Compiz Fusion al nou kwin. A continuació un vídeo amb alguns dels espectaculars efectes i funcionalitats del nou kwin:



Podeu trobar més vídeos amb altres efectes a YouTube.

Demà, en principi sortirà la primera beta de KDE 4. Quan sigui disponible la liveCD amb ella la provaré i escriuré les meves impressions ^^.

I com a regalet extra, una noticia sobre plasma. A més de que el nombre de nous plasmoids segueix creixent a gran velocitat, a aquests i als applets de Superkaramba també s'han de sumar com a compatibles amb Plasma la majoria dels widgets del Dashboard del MacOS X. Ara si que n'hi ha per triar i remenar :P.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada