divendres, de juliol 27, 2007

Cap al KDE 4: Dolphin

Un altre dels grans programes de KDE del que els seus usuaris n'estan molt orgullosos està a punt de ser rellevat en una de les seves funcions. El problema està en que Konqueror avarca massa i per això la part de gestor de fitxers passarà a ser per defecte d'un altre programa, Dolphin, tot i que Konqueror també es podrà continuar utilitzant com a gestor de fitxers quedarà més orientat a navegador web.


Com es veu a la imatge, Dolphin implementa utilitats que no tenia Konqueror i si estaven disponibles a altres gestors de fitxers especifics i que fan més còmoda la navegació, com és, per exemple, la barra de navegació de directoris. D'aquesta forma recorda molt a Nautilus.

En el següent vídeo podem veure un altra de les seves funcionalitats, l'organització dels fitxers per categories:



I un altra vídeo mostrant també diverses funcionalitats. Tant en aquest vídeo com en l'anterior, tot i que en aquest es veu força millor, es pot veure una mica com serà el tema de les aplicacions Qt del KDE 4, però això forma part del projecte Oxygen que ja en parlaré més endavant. Encara no és una versió final del tema però es pot veure la suavitat amb que es realitzen algunes transicions, com per exemple al canviar entre pestanyes:



No m'hi podia estar de fer el comentari sobre el tema de Qt :P.

Bé, segons la meva opinió, és un gran encert aquest nou gestor de fitxers, ja que Konqueror s'estava quedant molt enrere en aquest camp per voler abastar tant la navegació web com els fitxers. Ara Konqueror es podrà centrar més en la navegació web, tot i qui encara el vulgui fer servir de gestor de fitxers o podrà seguir fent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada