diumenge, de setembre 28, 2008

Nous Animes Tardor 2008

Ja estem a finals de setembre, i és per aquestes dates (últims de setembre i principis d'octubre) quan comença la nova temporada de tardor d'anime amb noves series i noves temporades de les no tan noves :P. A continuació faré un petit resum sobre les que més em criden l'atenció (que són les que veuré segur:P), que aquesta temporada ve carregada de coses molt interessants:

Chaos;HEAd
Per mi, segurament la que serà la serie de la temporada. Salvatges assassinats en estranyes circumstancies, misteriosos missatges a xats, intriga, misteri, terror i sang i fetge (o això sembla). I a sobre nenes maques, es que que més voleu!

Aquí teniu una promo acabada de sortir del forn:


Comença el dia 9 d'octubre per Chiba TV i s'emetrà també per tres emissores més.

Chaos;HEAd a Anime News Network

Kyou no Go no Ni
Sí, això segurament és la sorpresa de la temporada. Kyou no Go no Ni relata la "tranquila" vida dels estudiants de primària de la classe 5-2 amb tocs ecchi si sou uns malpensats. El manga consta d'un sol volum que ja va ser (quasi) totalment adaptat a l'anime amb 4 OVA's. Per això és tot una sorpresa el que ens depara aquesta serie. Després de veure una promo he vist escenes que ja estaven a les anteriors OVA's, així que sembla que serà una readaptació, tot i que per omplir 13 capítols crec que s'hauran d'inventar coses. També sembla que s'estrenarà un nou manga de Kyou no Go no Ni. A veure que tal.

La promo. Un altre dels dubtes que tenia sobre aquesta nova adaptació de Kyou no Go no Ni era l'animació, que no semblava gaire bona amb les primeres imatges. Per sort veient la promo millora:


Comença el dia 5 d'octubre per TV Tokyo i s'emetrà també per cinc emissores més.

Kyou no Go no Ni a Anime News Network

ef - a tale of melodies
Segona temporada animada del món ef. A veure que ens depara aquest cop. Espero que segueixin amb una animació tan sublim i una banda sonora tant espectacular com la primera temporada. I sobretot que torni a sortir la Chihiro!

Trailer de ef - a tale of melodies (em sembla que em quedaré amb les ganes de Chihiro):


Comença el dia 6 d'octubre per TV Kanagawa i s'emetrà per tres emissores més.

ef - a tale of melodies a Anime News Network

Clannad After Story
Després d'una parada estival, segona temporada de Clannad. Pels que no veu quedar tips, 24 capítols més. Sí sí, 24. No se que pensen explicar, 24 capítols jo els veig massa. Tot i que així sí. La part que ara bé és la part bona de Clannad, lo d'abans era esclafament. Així que ara si que prepareu els mocadors.

Ració doble de promos per part de Clannad After Story:




I si encara en voleu més, en una entrada anterior en tinc un altre.

Comença el dia 2 d'octubre per TBS i s'emetrà per quatre emissores més.

Clannad After Story a Anime News Network

OVA de Lucky Star
Més frikisme en estat pur amb les quatre protagonistes de Lucky Star. Kona-chan, ja et trobava a faltar! I a tu també Tsukasa! Encara que em sembla que em sabrà força a poc, només una OVA... Bé, aquesta ja va sortir el dia 26 de setembre i de moment només hi han subtítols en xinès, que de poc em serveixen. Així que a seguir esperant de moment.

Trailer de l'OVA:


OVA de Lucky Star a Anime News Network

Amb tot això i Soul Eater ja en tinc per estona :P.

dissabte, de setembre 27, 2008

Ja el tenim aquí, l'HTC Drea... aii el mòbil de Google!

Doncs si, el dimarts va ser presentat espectacularment intentant imitar el mode de fer d'Apple (encara que no ho van aconseguir).

L'abans anomenat HTC Dream i ara T-Mobile G1 (per que de moment es cosa exclusiva de T-Mobile, molt malament)sembla que estarà disponible cap a finals d'octubre als Estats Units per uns $179 amb un meravellós contracte. També he llegit "por ahí" que es podrà comprar lliure per $399. Coses a destacar, és el primer mòbil amb Android i... diria que res més. Bé, també que és un petit pas més per a la Googlelització del món.

dissabte, de setembre 20, 2008

Tercera novel·la de Haruhi acabada!

Això si que és velocitat! En només dues setmanes! Confirmat que l'EBookME i el tren és la solució :P

Doncs en aquesta novel·la, titulada Suzumiya Haruhi no Taikutsu (L'avorriment de Haruhi Suzumiya), tenim 4 histories curtes totalment independents entre elles. Tres d'aquestes han estat adaptades a l'anime i una no. No sé si és per que les altres ja les coneixia, però la no adaptada (Rapsòdia d'una fulla de bambú) és la que més m'ha agradat, i segurament la més interessant per la història global.

En les histories adaptades a l'anime ja comencem a veure diferencies, les primeres per que l'adaptació de Suzumiya Haruhi no Yuuutsu a l'anime és segurament la millor adaptació que he vist mai. Sobre les diferencies, dir que trobo millors les versions de l'anime. És que l'anime és simplement un obra mestra. Però suposo que serà per que en aquesta novel·la, al haver-hi quatre histories, l'autor no tindria suficients pagines per desenvolupar-les tant com l'anime. Però el merit per l'excel·lent feina, a KyoAni no li pren ningú.

Bé, a la pròxima li tinc ja unes ganes... Torna a ser una historia llarga i de les importants, ja que sembla que serà l'eix de la segona temporada d'anime (que esperem que arribi, per fi, a la primavera del 2009)

diumenge, de setembre 07, 2008

Tracemonkey vs. V8, round one. Fight!

Com que la gent ta ganes de Google Chrome, doncs anem a donar-los-hi fins que s'afartin. Ja amb uns quants dies més, amb noves notícies, havent vist el Google Chrome en funcionament i amb més hores de reflexió, anuncio la meva teoria: Google s'ha acollonit del Tracemonkey.

Bé, m'explico. Primer dir que tot això són hipòtesis meves, així que feu-les servir amb moderació. Crec que és més que evident dir que Google Chrome és el navegador d'Android (L'SO per mòbils de Google), però amb un altra interfície, evidentment. I la seva arma secreta era l'V8, un motor de JavaScrip l'hòstia de canyeru. Segurament Google tenia pensat treure Google Chrome un cop hagués sortit Android, quan hagués començat a alliberar el seu codi. Però va aparèixer el Tracemonkey, amb uns primers resultats més que espectaculars. Aquí és quan Google va començar a cagar-se a les calces i pam, setmaneta i uns quants dies després de que es comencés a parlar de Tracemonkey apareix Google Chrome. Era el moment, sí, ara que encara quedava lleugerament per sobre amb l'V8, però uns dies després, Tracemonkey ja tornava a ser el motor més ràpid.

Només dir que a Tracemonkey encara li que molta feina per fer i que anirà més ràpid. Google diu tres quarts del mateix pel V8. Però també recordar que el Tracemonkey només és un pas intermig cap l'Actionmonkey. Amb sort, ja podrem gaudir del Tracemonkey al Firefox 3.1. Tenim historia per estona.

dissabte, de setembre 06, 2008

Segona novel·la de Haruhi acabada!


Sí, després de tant i tant de temps, ahir la vaig acabar. I això que vaig dir que aquesta me l'acabaria abans que la primera... però el problema és tenir-les en pdf. Per sort he trobat la solució. S'anomena EBookME i és una utilitat que construeix una aplicació java pel mòbil a partir de documents de text, entre ells suporta pdf. I així puc aprofitar els viatges de tren per llegir-les. Així que per la següent segur que no trigo tant.

Però anem a la novel·la. Aquesta tracta una part que no ha estat adaptada a l'anime així que era totalment inedita per mi. En ella s'explica la realització de la pel·lícula que la Brigada SOS presenta al festival escolar. Sí, aquella pel·lícula que es veu al primer capítol de l'anime i que et quedes WTF!?!? el primer cop que la veus.

Bé, doncs pel meu gust, aquesta no és tan bona com la primera, però es que aquella era un obra mestra. Acaba massa de cop per tal com transcorren els esdeveniments al principi. Però tampoc tot pot ser perfecte. Això sí, llegint-la te n'adones, encara més, de lo ben fet que està l'anime i encara, a hores d'ara, vas descobrint aquells petits detalls que al principi se t'han passat per alt totalment.

dimecres, de setembre 03, 2008

Google Chrome, o com el poder de Google comença a espantar-me


Com tothom està parlant d'aquest nou navegador, jo no volia ser menys.

Sembla que fa un parell de dies Google va anunciar que treia un nou navegador. Aquesta notícia suposo que va agafar per sorpresa a tota entitat vivent del planeta. Tampoc li vaig fer gaire cas. Però ahir hi havia Google Chrome fins i tot a la sopa. Fins hi tot l'Avui (com a mínim en l'edició digital) i TV3 s'ha fet ressò de la notícia. Que coi passa aquí! Si només és una beta! Ni tan sols Mozilla quan treu una nova versió final del Firefox, amb les que li agrada liar, aconsegueix tot això. Llavors es quan te n'adones de que Google ja ha aconseguit el més dificil en la seva conquesta del món, el poder mediàtic. Un poder que tret de Microsoft i Apple cap altra empresa tecnològica disposa. Segurament quan surti el primer terminal amb Android passarà alguna cosa similar. I això fa por, per que s'està creant una google-dependència molt forta.

Passem ja als aspectes més tècnics. Primer de tot dir que no l'he provat per la simple raó de que no reiniciaré el PC i entraré a Windows només per provar el nou joguet de Google. Però sembla que té un parell de coses interessants, que són les diferents instàncies del navegador estan en diferents processos i el V8. Lo dels diferents processos està molt bé per que sembla que així per una pestanya no peta tot el navegador. I el V8, coi, es que aquest navegador sembla un cop de puny directe a la cara del Firefox. El V8 és el engine de JavaScript del Google Chrome. I pel que he vist fins ara, s'ha posat en primer lloc en executar-lo ràpidament. Si fa molt poquet Mozilla ens sorprenia amb l'increïble TraceMonkey, del que podrem gaudir al Firefox 3.1, amb un augment de velocitat considerable respecte qualsevol cosa vista fins ara, ara Google es situa un passet per davant. De totes formes el TraceMonkey només és un estat intermig cap l'ActionMonkey.

Utilitza WebKit com mil i un navegadors, no té extensions (de moment), interfície minimalista, poca cosa a dir respecte això. En consum de memòria, amb força carrega el Firefox segueix sent el navegador que menys memòria consumeix, però es situa força bé amb només una pestanya oberta.

Bé, ara fixem-nos amb un altra cosa. Han tingut molta pressa en dir que el seu rival a batre és l'Internet Explorer i no els altres navegadors. Si no qui coi podria entendre la cooperació amb Mozilla? Però ara reflexionem... De moment només l'han tret per Windows, però també pensen treure'l per MacOS (no Apple com diuen a TV3) i per Linux. Clar, com hi ha tants Internets Explorers a MacOS i Linux... jajaja, bé, però està bé que pensin en tots els sistemes operatius, encara que sembla que això de donar-lis el mateix tracte és un altra cosa. I a veure que fan amb la interfície gràfica a MacOS i Linux, deixaran aquesta tan Vista o faran una Aqüera per MacOS i una cutrefície per Linux? Però seguim amb la reflexió. Al món hi ha dos tipus de persones, les que saben que executen programes i les que no. Les que no saben que executen programes, el 100% utilitzarà el navegador que tenen instal·lat per defecte, el 99,9999% de les vegades l'Internet Explorer i entre les que saben que executen programes és on està el 99,999% de Firefox i un cert percentatge d'Internet Explorer entre altres navegadors. Llavors, posats a escollir, el gran mestre Amdahl ens diria que sense cap mena de dubte em d'escollir la primera opció, ja que podríem arribar a un speedup quasi infinit d'aquells que molen tant, però per desgràcia, aquest grup no es pot escollir i ens em d'aguantar amb l'altre on la gran majoria d'optimitzats seran usuaris de Firefox. Ganxo de dreta.

Poca cosa més a dir. Jo de moment em quedo amb el meu Firefox de sempre, tot i que de moment encara no hi es per Linux, quan surti no crec que el provi tampoc, ja que em fa mandra instal·lar coses noves per després desinstal·lar-les. Només un petit apunt més, que ve en forma d'estirada d'orelles per a gent de diversos blogs o webs de notícies, l'Aurora és concept art, mockups, vaporware i atenció, NO existeix ni existirà MAI (on en el seu defecte d'aquí a molts i molts anys).