dilluns, d’octubre 15, 2007

Sigues més ecològic, utilitza Linux

Avui, en motiu del Blog Action Day, faré un petit recull de notícies e informacions recents sobre Linux i els beneficis mediambientals i de consum que implica el seu ús.

Fa uns mesos, el govern britànic va publicar un informe on s'explicava que els servidors que utilitzen Linux eren més respectuosos amb el medi ambient que els que utilitzen Windows. La raó d'això és que el software lliure sol necessitar un requeriments mínims de hardware inferiors, així no és necessària una maquina tant potent per obtenir les mateixes funcionalitats, amb l'estalvi de consum energètic que implica. L'informe acaba concloent que utilitzant linux en diversos organismes públics es podria estalviar uns 600 milions de pounds. (The Inquirer)

Bé, això no és un fet desconegut, i cada cop es pot observar com descaradament les empreses de software augmenten desproporcionadament els requisits dels seus programes sense que les funcionalitats augmentin en proporció. Això força a la gent a renovar els seus PC's per a poder utilitzar el nou software, amb l'impacte mediambiental que això genera, de generació de nous residus, augment del consum energètic de les noves maquines i del nou software.

Un altra notícia a comentar és que Intel porta un temps millorant el kernel de Linux per a aconseguir millores en el seu consum. I els resultats són espectaculars. En una prova van mostrar diferencies de durada de la bateria d'un portàtil de més de 1 hora entre el kernel i aplicacions optimitzades i no optimitzades. (LessWatts) (The Inquirer)

Molt bona notícia que Intel s'interessi tant en el consum de Linux. Com el kernel de Windows no es pot tocar, no s'hi pot fer res. Però el kernel no és l'únic que millora respecte a consum, el nou gnome 2.20 també inclou petites millores en el consum d'energia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada