dilluns, d’octubre 15, 2007

Conclusions: Utilitza software lliure!

Per concloure, m'agradaria fer una reflexió.

Per una banda tenim les empreses de software propietari, en les que el seu software, a cada nova versió incrementa brutalment els recursos necessaris per executar-lo sense incrementar tant les seves funcionalitats. Per un altra banda tenim el software lliure, que a cada nova versió, a més a més d'incrementar les seves funcionalitats, es preocupa per millorar i fer més eficient el consum de les seves aplicacions.

Reflexionem, cal canviar-se de PC cada 3 anys com ens volen fer creure les empreses que els venen? Realment el software que executarem, per les seves funcionalitats, necessita una maquina tant potent? Amb el nou Windows Vista ho han fet tant descarat... Des d'un principi ja s'estava especulant quan creixerien les vendes de PC's i components gracies al nou sistema operatiu.

Sincerament, ens enganyen, no puc entendre que un simple lector de pdf necessiti 120MB de disc, alguna cosa passa. Ni que un sistema operatiu, per fer quatre pijades d'efectes gràfiques necessiti una tarja gràfica no de ultima, però si de penúltima generació, si aquesta és de gama alta.

Ara, tu esculls, ho deixes tot a les seves mans, ells et guiaran, et faran comprar tot el que vulguin i tu potser seras feliç, però cada nou PC genera nous residus, tant en la seva fabricació, com en el PC antic, a més de que un augment de recursos també significa un augment d'energia necessària per a fer-lo funcionar, o bé esculls l'alternativa, el menys estès(que no ha de ser pitjor), plantar cara i dir: "Ja no vull més que em diguin el que he de fer, quan he de comprar un nou PC ni quan m'he de canviar el sistema operatiu", i d'aquesta forma potser encara podrem ajudar a salvar el nostre petit planeta.

1 comentari:

  1. Jo escullo LINUX!!!!
    Grans refelexions de les que estic d'acord amb tot!
    Visca visca visca! Visca el Software Lliure!

    ResponElimina