diumenge, de febrer 15, 2009

Suzumiya Haruhi-chan no Yuuutsu i Nyoro~n Churuya-san


L'altre dia vam descobrir que encara hauríem d'esperar una mica més per veure la segona temporada de Suzumiya Haruhi, però per sort tot no són males notícies. Avui s'han estrenat un parell de mini series relacionades amb el món Suzumiya Haruhi que serviran per calmar una mica les nostres ganes de més Haruhi.

La primera, Suzumiya Haruhi-chan no Yuuutsu, prove del manga 4-koma del mateix nom. Aquest manga, és una parodia oficial de l'univers Suzumiya Haruhi amb els personatges en versió super deformed. L'altre, Nyoro~n Churuya-san va començar com a doujinshi amb una versió super deformed de la Tsuruya com a protagonista. També és 4-koma.

Els capítols d'aquestes series s'emeten exclusivament per YouTube, pel canal oficial de Kadokawa. Hi ha la versió en Japonès i han tingut el detall de posar també una versió subtitulada al anglès. Són capítols curtets, el de Suzumiya Haruhi-chan no Yuuutsu són 5 minuts i el de Nyoro~n Churuya-san en són 2. De l'animació s'ha encarregat Kyoto Animation.

Són uns cracks per que s'han permès la llicencia de fer una broma parodiant el mític Nice Boat. En teoria les series haurien d'haver començat ahir, però ahir van penjar només un vídeo de vaixells al canal de YouTube de Kadokawa com a capítol de Suzumiya Haruhi-chan no Yuuutsu, que grans.

Bé, us deixo aquí els enllaços a YouTube, per si voleu veure'ls ^^:

Capítol 1 de Suzumiya Haruhi-chan no Yuuutsu
Opening de Suzumiya Haruhi-chan no Yuuutsu
Capítol 1 de Nyoro~n Churuya-san

dimecres, de febrer 04, 2009

Al final sembla que no

Després de la gran euforia de ahir, al final sembla que haurem d'esperar una mica més per gaudir de la segona temporada de Haruhi, ja que avui Kadokawa Shoten ha dit que el que s'emetra a l'abril serà una reemisió de la primera temporada. Mmmm, confirmarà això les meves sospites sobre que serà durant la temporada de tardor... En fi, esperats tants anys, ja no ve d'aquí esperar una mica més.

Font: Anime News Network

dimarts, de febrer 03, 2009

Segona temporada de Haruhi a l'abril! (Actualitzat)


Molt bona nit a tothom!!! Avui no tenia pensat escriure res al blog, però inesperadament s'ha produït una notícia que canviarà la humanitat, i havia de ser comentada.

La segona temporada de Suzumiya Haruhi ja té data! I serà a l'abril quan començarà. Ja queda poquet poquet. Jo per temàtica i per com de carregada de series de Kyoto Animation està de carregada últimament la televisió, últimament apostava per que ens hauríem d'esperar fins a la temporada de tardor. Però no, aquesta primavera ja la tindrem! Gent de KyoAni, us estimo!

L'anunci i més detalls vindran a la Newtype de març, però l'anunci televisiu de la revista ja ens ha desvetllat aquesta part. Històrica revista que evidentment ja tinc encarregada. Aquí a dalt teniu l'anunci, que com m'esperava ha trigat ben poc en aparèixer per YouTube.

Com ja vaig escriure en una entrada passada, la temàtica d'aquesta segona temporada sembla que es centrarà en la quarta novel·la de la serie, de moment, per mi la millor de totes. I pel poc que es veu a l'anunci o puc confirmar. Només tinc ganes de veure-la.

I per acabar, us deixo l'enllaç a Anime News Network on he vist la gran notícia. Vagi bé!!! Haruhiism forever!

Actualització: Al final sembla que no serà així, sembla que encara haurem d'esperar.

dilluns, de febrer 02, 2009

The Melancholy of Haruhi Suzumiya vol. 1

Normalment no escric sobre els manga que acabo de llegir, però en aquest cas, hi ha un parell de coses que m'han portat a fer una excepció. La primera que es tracta d'alguna cosa de Haruhi Suzumiya i la segona es que aquest manga realment m'ha sorprès.

Pel que fa al argument, tracta el que seria la primera meitat de la primera de les novel·les de Suzumiya Haruhi, Suzumiya Haruhi no Yuuutsu. Jo esperava un altre calc idèntic de la magnifica obra d'en Nagaru Tanigawa, com ho era l'excel·lent versió en anime de Kyoto Animation, per això tampoc és que tingues una gran expectació en ell, més aviat només ganes de tornar a gaudir d'una gran obra mestra. Però m'he trobat amb alguns petits canvis en la progressió d'esdeveniments que m'han sorprès agradablement. El no saber si les coses anirien exactament igual que en la novel·la o a l'anime el feia força més interessant.

DSCN1822
Que bufona que surt la Mikuru al manga!

Respecte al dibuix, després de la gran feina de Kyoto Animation en la versió en anime, s'et fa una mica difícil de pair al principi, tot i això t'acabes acostumant ràpidament. Amb una excepció, aquesta Mikuru la trobo encara molt més bufona que en qualsevol altra versió.

Ara parlaré una mica de la feina feta des de Yen Press en el tema de traducció i edició. Simplement un 10. La traducció la he trobat molt bona (millor que la que fan moltes editorials de per aquí), això sí, també ha sigut el manga en anglès que més m'ha costat llegir fins ara sobretot per la gran quantitat d'expressions col·loquials que han fet servir, com la història ho requeria.

DSCN1823
Es conserven els cartells i les onomatopeies de la versió original

Un altre detall que m'ha agradat és que han conservat l'obra original tant com han pogut. No han editat els cartells posant el text traduït a sobre i tapant l'original, com estem acostumats a veure per aquí, i també han conservat les onomatopeies originals posant en petit al costat la transcripció i la traducció.

DSCN1825
Pàgines a color!

I a més d'una traducció i una edició brillants també ens han regalat uns quants extres. Primer, pàgines a color. Sí, d'aquestes que les editorials de per aquí, quan se les troben les passen a blanc i negre. Segon, unes notes de traducció per aclarir conceptes amb els que el gran public no està gaire familiaritzat (Ja m'estranyava que utilitzessin la paraula moe sense explicar-ho una mica). Tercer, una preview del següent volum. Sí, com als capítols d'anime. Jo això no ho havia vist mai ni en un manga ni en qualsevol altre tipus de còmic. I després de llegir les dues pàgines de vinyetes del següent volum només em van venir ganes de tenir-lo. I quart, una preview de la primera novel·la de Haruhi. Unes quantes paginetes per anar fent boca. Però com que ja queda poc per l'abril i a més ja me la he llegit, aquestes pàgines no les he llegit.

Bé només em queda recomanar-lo, com qualsevol cosa de Haruhi, però a més a més amb tots els arguments extres que he explicat.

diumenge, de febrer 01, 2009

I el primer netbook amb processador ARM portarà...

Ja fa un temps que vam saber que ARM pretenia entrar seriosament en el món dels netbooks. Els seus processadors són molt interessants per aquest tipus d'aparells ja que, potser no són tant potents com altres, però també tenen un consum molt més baix, traduint-se directament en molta més autonomia. En Ubuntu va trobar un gran aliat per a poder disposar d'un sistema operatiu complert per als seus processadors i sobretot també un nom que ha començat a traspassar les fronteres del món hacker, geek, informàtic, cap al mercat massiu.

I un cop observats els petits moviments produïts aquests mesos es comencen a perfilar 3 candidats com a possibles de tenir l'honor de vestir els primer netbook ARM amb cara i ulls.


El primer de tots ve per part de Freescale, el que era la secció de processadors de Motorola, i s'anomena i.MX515. És de moment l'únic dissenyat amb la intenció d'utilitzar-lo a netbooks. Forma part de la serie i.MX51, això significa que hi haurà altres models. Freqüència màxima d'1Ghz. (Diria que primer ARM que hi arriba), acceleració gràfica amb PowerVR i suport de memòria DDR2. De les característiques, la més interessant segurament és el suport de DDR2 ja que els altres candidats, al estar pensats originalment per a altres propòsits, no disposen d'ell.

El segon serien les versions més altes del OMAP3 de Texas Instruments. Tot i que aquest està orientat en un principi a dispositius amb més mobilitat (El portarà el Palm Pre), al ser la implementació més famosa de Cortex A8 que hi ha ja el fa ser un candidat. Les versions més altes arriben als 800 Mhz. i també té acceleració gràfica amb PowerVR. Inferior en prestacions al model de Freescale però també més eficient energèticament.


I el tercer candidat no és un que pertanyi a la família dels Cortex d'ARM, cosa que ja li fa més difícil utilitzar Ubuntu. És un SoC que va presentar nVidia per a dispositius mòbils, però que sembla que també vol apuntar a la moda dels netbook. S'anomena Tegra i conté un ARM11 que arriba fins als 800Mhz. Menys potència de CPU però clar, gràfics made in nVidia.

Bé, tenim els candidats, el temps dirà qui serà el guanyador. Potser ens sorprenen i no és cap d'ells.