dilluns, de març 24, 2008

Música a Internet

Estic fastiguejat de tota la feina de la uni que he de fer. A veure si escrivint una mica al blog em calmo.

Bé, feia temps ja que volia dedicar una entrada uns quants (els que conec) serveis per escoltar música on-line. Són molt útils per no haver de tenir megas i megas de música als PCs. Així que comencem:

Last.fm
Segurament el més conegut. I el més interessant per a descobrir nous artistes que ens agradin, ja que permet fer "ràdios" d'artistes similars als indicats. Un dels seus punts forts és la gran integració que té amb molts reproductors de música d'escriptori(no on-line). Defectes, molt poques són les cançons que pots escoltar directament i està molt bé si t'agraden artistes força famosos, per que difícilment trobaràs coses "rares"(que són les que molen ^^).
Web

imeem
El vaig descobrir ja fa força. No és tant famós com Last.fm, però en aquest sí que pots trobar les coses rares que tant ens agraden^^. Pel que he vist (tampoc m'he parat a mirar gaire) hi han moltes més cançons, i si ets usuari registrat pots escoltar la que vulguis quan vulguis, si no, només 30 segons. Defectes, nula integració amb reproductors d'escriptori.
Web

iJigg
No fa gaire que l'he descobert, així que l'únic que us diré és el que crec que és el seu punt més fort, la senzillesa amb la que et permet "emdebir"(Han d'inventar una paraula ja...) cançons. Que és això de posar la cançó que estàs escoltant al final de l'entrada del blog, li fots un reproductor amb la cançó per que tothom pugui gaudir-la i quedes com un senyor. Respecte a coses rares, per un parell de cerques que he fet diria que no em podré queixar. Un altre punt fort és que pots escoltar les cançons completes sense estar registrat.
Web

Jamendo
I pel final, el millor(bé, segurament per la majoria de mortals no serà així...) La característica principal que diferencia Jamendo dels altres tres és que a Jamendo només pots trobar música lliure. Així que a més d'escoltar el que vulguis quan vulguis, la pots descarregar, copiar i compartir lliurament. Ja te'n hauràs adonat que aquí no trobaràs artistes superfamosos, si no gent que veu la música d'un altra forma. Jo us recomano fer-li un cop d'ull, hi han coses molt interessants. I si us agrada algun i no sou uns super leechers del ass kiero mi hanime gratix en versió musical teniu l'opció de realitzar una donació al artista (com el canon, però aquest si que arriba al artista).
Web

Bé, doncs això es tot, jo ja estic més calmant, ara em tornaré a posar dels nervis quan torni a posar-me amb la feina de la uni..., bah. I per acabar, no podia ser d'un altra forma que provant iJigg així que us deixo amb la gran Hirano Aya (com a Suzumiya Haruhi) i una de les millor cançons de les que et sorprenen a mig capítol de l'historia del anime. Vagi bé!

2 comentaris:

  1. Mola la cançó però no l'entenc... XD pq serà!XD

    Jamendoo!!! s'ha de provar (kina mandraXD)

    ResponElimina
  2. Potser Jamendo és el que es pot aprofitar més, ja que et permeten descarregar la música, embedirla al blog,... Però clar, si els músics més famosos no es prenen seriosament el tema de les Creative Commons, tal com va la cosa dependrem d'iniciatives com Jamendo.

    ResponElimina