divendres, de desembre 14, 2007

Widgets transparents a murrine!


Per fi, quina il·lusió, una de les coses que més volia que es fessin al mon de linux i els sistemes operatius d'aquí a molt poquet serà realitat (Un altra dia faré una llista amb les altres :P).

Bé anem al tema, suposo que la majoria de gent normal (si és que alguna visita aquest blog) que hagi llegit el títol del post s'haurà quedat: "No he entès res.", així que faré una petita explicació. A veure, els widgets, en aquest sentit de la paraula, són els elements de les aplicacions que ens permeten interaccionar amb elles, es a dir els botons, les check boxes, els quadres de text, etc... El concepte de transparència el dono per sabut, i si no ja sou prou grandets per cercar a la wikipedia. I murrine és un engine de les llibreries GTK+ (Noooo, més paraulotes rares...). Les llibreries GTK+ són les que dibuixen els widgets (Botons, quadres de text,...), i un engine és el que fa que els botons es dibuixin amb una aparença o un altra. Buuff, una introducció molt introductòria, i això que m'ha quedat més llarga del que volia.

Bé, doncs amb tot això potser ja heu deduït la notícia i tot. Per als que no, allà va: L'autor del engine murrine ha penjat en el seu blog una entrada on mostra el suport per a widgets transparents en el seu engine, fent callar a la gent que deia que això amb les actuals GTK+ no era possible. Si heu vist l'screenshot, us podeu adonar de les possibilitats estètiques que això obre en els temes d'aquest engine. La pega que te és que sembla que s'hauran d'adaptar les aplicacions amb una modificació molt senzilla. Sembla que estarà disponible en la propera versió de l'engine, encara no se sap quan.

Porto molt de temps preguntant-me, ara que les llibreries GTK+ ja contenen suport per Cairo, per que ningú ha fet un engine que suporti transparències als widgets? Bé, doncs la meva espera ja ha acabat. I gracies al murrine, no podia ser un altre. I atents per que te tots els números per ser l'engine que estigui per defecte al proper Ubuntu.

I ara, seguiu gaudint del screenshot!

Font: Post al blog del creador del murrine

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada