dijous, de novembre 29, 2007

Nou avatar i nova signatura

Hola a tothom!

Feia uns quants dies que no feia una entrada, serà que he tingut feina i una mica de mandra de fer-la. Potser tampoc tinc gaire a dir.

Bé doncs en aquests dies m'he canviat l'avatar i la signatura dels fòrums i ara faig aquesta entrada per mostrar-vos-els (Coi de pronoms febles). Tampoc és que avui tingui moltes ganes d'escriure però mira.


Aquest és l'avatar on hi surt la Rena, una de les protagonistes de Higurashi no Naku Koro ni. Com veieu també he canviat la font amb la que escric el nick.


I aquesta és la signatura. En ella surten els dos projectes en els que de moment he treballat en el Animelliure Fansub: 5 centímetres per segon i Juuousei. Feia temps que volia fer-la però volia esperar a que sortís la peli de 5 centímetres per segon, però al pas que anem potser no surt mai... Espero que no sigui així.

Vagi bé.

diumenge, de novembre 18, 2007

Ara si que ja es pot dir que soc català!

Molts són els catalans que han patit aquest estiu les apagades, la pèrdua d'equipatge, Caos al prat i a les autopistes (de pagament), la renfe i els esvorancs (bé això encara dura), la renfe i les carreteres, la renfe i les esquerdes al túnel de ferrocarrils, la renfe i l'enfonsament de la FIB (bé, encara no ha passat però tot arribarà), etc...

Jo, per sort, encara no havia patit cap d'aquestes desgracies per l'evident manca d'inversions que tots ja sabem. Fins aquest cap de setmana.

Sobre dos quarts de deu d'ahir dissabte va marxar la llum, cosa que ja és força habitual a casa. Potser per aquesta raó vam pensar que seria cosa de poca estona, però no. Després de marxar a dormir sense llum, aquest matí també m'he llevat sense llum, i fins allà a les onze no ha tornat. Però no ha tornat per quedar-se, al poc ha tornat a marxar, i així un parell de vegades, fins que sobre les sis de la tarda ha tornat definitivament, com a mínim fins ara.

I ara si que es pot dir que soc un català emprenyat (i ven emprenyat) de debò.

dimecres, de novembre 14, 2007

Estàs atemorit?: Higurashi no Naku Koro ni


És poesia en estat pur, per que què és la poesia si no sentiments i quin és el sentiment més primari si no la por...

Després de la petita introducció dir que feia temps que en rondava pel cap començar baixar-me la primera temporada d'aquest anime, i després de que me'l recomanessin molt i després dels desastres que estan fent en els animes que volia seguir aquesta temporada m'he animat a baixar-lo.

Higurashi no Naku Koro ni és un anime de terror. Pel que he vist fins ara (vaig pel capítol 6), explica histories curtes (la primera dura els 4 primers capítols) e independents entre elles però utilitzant els mateixos personatges, els principals un noi i les seves 4 amigues. Això fa que sigui molt intens des d'un principi, que seria que fos fàcil que no passes amb una historia llarga per a tots els capítols.

Com ja us he dit abans, és poesia, així que altament recomanable ^^.

Higurashi no Naku Koro ni a Anime News Network

dimarts, de novembre 13, 2007

Google activa el domini www.google.cat


Doncs des de fa uns dies que ja funciona el domini www.google.cat. Ja anava sent hora, per que ja es sabia que el tenia des de feia temps.

De moment no espereu trobar res de diferent al visitar-lo que visitar el .com. Va ser curiós al visitar-lo per primera vegada i que surti google en anglès. Però el més surrealista és a la gent que li surt en castellà. Espero que google personalitzi aviat la web ja que el domini .cat van néixer per representar la comunitat lingüística i cultural catalana.

En principi no havia de dir gaire més en aquesta entrada, però fa res que he vist al planeta d'ubuntu.cat una entrada que demostra com ens estimen els nostres veïns espanyols. En ella podeu veure quin és el segon suggeriment que et dona google al posar al paraula "putos" al quadre de cerca del firefox. Ho podeu provar quan vulgueu, que surt. Aquest suggeriments es generen segons el nombre de cerques que es fan. I per que surti s'han hagut de fer-ne moltes. No us enganyeu més, això demostra el que ens "estimen"...

Jooo, ja m'ha xafat la notícia.

www.google.cat

diumenge, de novembre 11, 2007

Serie acabada: Kamichu!


Sí!, per fi després de molt de temps he acabat de veure aquest anime. I això que només són 16 capítols.

Tracta d'una estudiant de secundaria que un dia descobreix que és un kami("déu") i va aprenent, amb l'ajuda de les seves amigues, que ha de fer per ser un bon kami.

És molt entretinguda i l'animació és molt bona. Recomanable ^^.

Kamichu! a Anime News Network.

dissabte, de novembre 10, 2007

La solució a la captura misteriosa :P

La solució

Premi pel Crazy ^^. Sembla que aquest de KDE (o de opensuse) necessiten portar les coses del futur per intentar fer front a gnome, però ni així poden :P

dijous, de novembre 08, 2007

Captura misteriosa...

Captura misteriosa

Avui pensava que no escriuria res al blog però m'he trobat aquesta joia. A veure qui és el primer que em diu que troba d'estrany en aquesta captura de pantalla.

Per cert, ahir ja em van arribar els Ubuntus ^^.

dimecres, de novembre 07, 2007

Les compres del Saló

DSCN1067

Bé, avui us mostro les meves compres que vagi fer al Saló del Manga. No he comprat cap novetat en manga per que les novetats d'aquest any no valien res, menys School Rumble però com de moment són 18 volums i encara esta oberta..., i no em vull ficar en series tan llargues.

Però a falta de novetats vaig estar mirant els catàlegs de les diferents editorials i al final el que més em va convèncer va ser el de Ivrea, i així vaig comprar Alien 9 i en un amago amb el grup, com que el vaig veure allà, també Blood.

Després també em vaig comprar el super peluix del L, que és brutal i més tard la compra de l'any. Si la compra de l'any va ser la super figura de la Riza Hawkeye per només 6€. Brutal!

dimarts, de novembre 06, 2007

Android, el Linux de Google pels telèfons mòbils


Aquest matí m'he llevat i al obrir el Google reader per posar-me al dia en les informacions que m'interessen m'he trobat una notícia molt interessant que estava present en quasi tots els blogs tecnològics.

Hi havien molts rumors sobre si Google trauria un telefon mòbil o si no. Ara ja sabem en que està treballant realment. S'anomena Android i serà un sistema operatiu basat en linux per a telèfons mòbils. Aquest serà lliure i fomentarà la programació d'aplicacions fetes pels propis usuaris o per desenvolupadors externs. Per aquesta raó alguns ja parlen d'ell com l'AntiPhone.

Amb Android el que també es vol és crear un estàndard, ja que la majoria de mòbils actuals tenen un sistema operatiu propi per a quasi cada model. Això ajudarà a que les companyies no hagin de programar de 0 els sistemes dels mòbils i reduir els costos de producció.

Per en això Google no està sol. S'ha rodejat de grans empreses per a crear la Open Handset Alliance. Entre elles podem trobar operadores telefòniques com NTT DoCoMo (si algú mana en el món del desenvolupament tecnològic a la telefonia mòbil són ells), T-Mobile o Telefónica (sembla que aquest estat no es quedarà al marge), fabricants de mòbils com HTC, Samsung, LG o Motorola, fabricants de hardaware com Intel, nvidia, Qualcomm o Texas Instruments o desenvolupadors de software i de serveis d'internet com eBay.

Sembla que estarà disponible cap a la segona meitat del 2008. Tot i això, la setmana que ve es publicarà l'SDK per a que el desenvolupadors comencin la seva feina. Espero poder veure'l en el meu proper mòbil.

Fonts: Xataka i Genbeta
Web de la Open Handset Alliance

Fotos del saló!

DSCN1065

Ja tinc penjades al meu flickr les poques fotos que vaig fer al Saló del Manga d'aquest any. Sí, són molt poques, però un cop compres i ja has de portar bosses ja no és tan còmode fer fotos.

DSCN1055

La de l'avi de la Heidi és brutal, però la millor és:

DSCN1056

Sííí, Haruhi!!!, no m'esperava trobar tanta gent disfressada de Haruhi com vaig trobar. Però va ser la que em va quedar més moguda :'(

Si les voleu veure totes, passeu pel set corresponent del meu flickr.

diumenge, de novembre 04, 2007

Catalunya, subcampiona de la Copa Amèrica d'Hoquei Patins

Selecció Catalana (Foto extreta de la web de la Federació Catalana de Patinatge)

Bé, al final no va poder ser. Ahir la selecció catalana va perdre la final de la Copa Amèrica contra l'Argentina per 2-4.

Com a catalans ja estem acostumats a celebrar les derrotes i aquesta s'ha de celebrar, per que el nostre hoquei torna a competir internacionalment oficialment. Però no ens quedarem aquí, aquest només és el primer pas cap al ple reconeixement de la Federació Catalana de Patinatge.

També dir que això ja no era un Mundial "B" com a Macau, que l'Argentina ha estat campiona del món 4 vegades.

Moltes felicitats Argentina per la Copa Amèrica, però aneu amb compte que l'any que bé la guanyarà Catalunya a casa vostra :P

I moltes felicitats als jugadors catalans, que ho han fet molt bé, i ens han tornat a fer vibrar amb l'hoquei de la nostra selecció.

dissabte, de novembre 03, 2007

Ja només queda la final!

Jugadors de Catalunya (Foto extreta de VilaWeb)

Ahir Catalunya va guanyar a Xile en el seu partit de semifinals de la Copa Amèrica d'Hoquei Patins per 2-1 i patint força. Avui jugarà la gran final contra l'Argentina, que va guanyar 5-6 a Brasil a l'altre semifinal.

Endavant camions, que ja quasi la teniu!

divendres, de novembre 02, 2007

Final de la primera fase, tots els partits guanyats!

Selecció Catalana (Foto extreta de la web de la Federació Catalana de Patinatge)

Ahir la selecció nacional catalana d'hoquei patins va jugar els dos últims partits de la primera fase de la Copa Amèrica i els va guanyar.

Va jugar primer, al matí, contra Xile, guanyant per 5-1 i després, a la tarda va jugar contra l'equip amfitrió, en el que possiblement era el partit més difícil, junt amb el de l'Argentina, on va guanyar 3-0.

Així Catalunya passa a semifinals com a primera de grup, el que significa que avui li tocarà jugar contra el quart classificat, que ha estat Xile.