dimarts, de novembre 06, 2007

Android, el Linux de Google pels telèfons mòbils


Aquest matí m'he llevat i al obrir el Google reader per posar-me al dia en les informacions que m'interessen m'he trobat una notícia molt interessant que estava present en quasi tots els blogs tecnològics.

Hi havien molts rumors sobre si Google trauria un telefon mòbil o si no. Ara ja sabem en que està treballant realment. S'anomena Android i serà un sistema operatiu basat en linux per a telèfons mòbils. Aquest serà lliure i fomentarà la programació d'aplicacions fetes pels propis usuaris o per desenvolupadors externs. Per aquesta raó alguns ja parlen d'ell com l'AntiPhone.

Amb Android el que també es vol és crear un estàndard, ja que la majoria de mòbils actuals tenen un sistema operatiu propi per a quasi cada model. Això ajudarà a que les companyies no hagin de programar de 0 els sistemes dels mòbils i reduir els costos de producció.

Per en això Google no està sol. S'ha rodejat de grans empreses per a crear la Open Handset Alliance. Entre elles podem trobar operadores telefòniques com NTT DoCoMo (si algú mana en el món del desenvolupament tecnològic a la telefonia mòbil són ells), T-Mobile o Telefónica (sembla que aquest estat no es quedarà al marge), fabricants de mòbils com HTC, Samsung, LG o Motorola, fabricants de hardaware com Intel, nvidia, Qualcomm o Texas Instruments o desenvolupadors de software i de serveis d'internet com eBay.

Sembla que estarà disponible cap a la segona meitat del 2008. Tot i això, la setmana que ve es publicarà l'SDK per a que el desenvolupadors comencin la seva feina. Espero poder veure'l en el meu proper mòbil.

Fonts: Xataka i Genbeta
Web de la Open Handset Alliance

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada