dimecres, d’agost 19, 2009

Comiket 76

Aquest cap de setmana s'ha celebrant a Odaiba, Tokyo, la 76ena edició del Comiket. El Comiket es podria dir que és la fira de doujinshi més important que existeix. Com a prova, aquests dies Tokyo Toshokan està saturat d'entrades que contenen l'etiqueta C76, que identifica els items pertanyents al Comiket 76.

Last weekend was in Odaiba, Tokyo, the 76th Comiket edition. Comiket is the most important doujinshi fair that exist. The big amount of items that have the C76 label in Tokyo Toshokan this days prove it.


El Comiket (contracció de Comic Market) es celebra des del 1975 i té lloc dos cops l'any, un a l'agost, que es coneix com a Comiket d'estiu, i un altre al desembre, el Comiket d'hivern.

Comiket (Comic Market contraction) celebrates since 1975 two times every year, one in the summer and other in the winter.


Com ja he dit abans, el Comiket és bàsicament una fira de doujinshi. Però que és un doujinshi? Com que sé que heu ignorat completament l'enllaç a la wikipedia, us en faré cinc cèntims. Un doujinshi és material publicat per un mateix. Una entitat que publica un doujinshi s'anomena cercle.

Comiket is a doujinshi fair. But what is a doujinshi? A doujinshi is a self-published work. Who publishes doujinshi is named a circle.


Però els doujinshi no es limiten només a manga com un pot pensar en un primer moment. Altres coses com novel·les, música o videojocs també ho són. Un exemple són les famoses sagues de videojocs de Higurashi no Naku Koro ni i de Touhou.

Doujinshi aren't only manga. Also novels, music and games can be. An example are the Higurashi no Naku Koro ni and Touhou games.


Un dels factors importants del Comiket són els doujinshi i l'altre seria el cosplay. Gran quantitat de persones aprofiten per dis disfressar-se i un altre bon nombre per a fer fotografies.

Comiket aren't only doujinshi. Comiket means cosplay too. There are a lot of people doing cosplay and a lot of people taking pictures too.


En aquest Comiket d'estiu s'ha batut el record d'assistència, amb uns 560.000 assistents. A veure quantes fires coneixeu que siguin capaces d'això en 3 dies.

This summer Comiket breaked the attendance record with 560,000 attendants.


Algun dia espero assistir-hi. Mentrestant m'he de conformar només amb fotografies. Les d'aquesta entrada han estat fetes per en keroyon i en trobareu més al seu flickr, i per Rin de Koi Aichaku, que té més fotos aquí, aquí i aquí.

Someday I will go. Meanwhile, I have to see it in pictures. The pictures of this entry were taked by keroyon and you can find more in his flickr and by Rin of Koi Aichaku that has more pictures here, here and here.

2 comentaris:

 1. nyaaa!!

  juuu jo tmb hi vull anar!! jeje algun dia, algun dia :D

  però hi ha moooolta gent!! si al saló ja es dificil veure els stands, imaginat! jaja
  cues i cues i cueeees... crec que disfrutaria moltissim amb els cosplays i fullenjant h-doujinshis ^^ (i comprantne clar XD)


  salut!!

  ResponElimina
 2. Jo estic segur de que els japonesos són més organitzats i es nota menys encara que hi hagi molt més gent. Jo em deixaria una quantitat de diners que no vull ni pensar-hi :P

  ResponElimina