diumenge, de novembre 16, 2008

Resum del XIV Saló del Manga

Wall de Haruhi

Amb un parell de setmanes de retràs, però faré cinc cèntims sobre el passat Saló del Manga. I vaig anar el divendres per la tarda, i tot i que m'esperava que no hi hagués gaire gent, ja que era un divendres i la meteorologia no acompanyava gaire (no sé que tindrà a veure :P), però estava a petar. Com m'esperava, moltes més figures de Haruhi que l'any passat però, tot i la pujada del yen, encara més car que comprar-lo al Japó directament.

Una de les coses que em va agradar va ser l'exposició de Doraemon, sobretot els storyboards de les pel·lícules. En quan al cosplay, abans d'arribar pensava, a veure quantes Haruhi veure avui. Pos només en vaig veure tres, bé dos d'elles no m'hi vaig fixar bé quin personatge eren exactament, que diria que és menys que el que vaig veure l'any passat. Del que si que hi havia un munt era de Maka de Soul Eater. Això si que no m'ho esperava.

En quan a compres, vaig aprofitar l'oferta del 5% de descompte que feia Norma per comprar mangues de Norma, entre ells l'única novetat que m'interessava, La Magia de Hibiki, de Jun Maeda (Key) (guionista de Kanon, Air o Clannad, casi na) i de Rei Izumi (tot i que a la portada posa Idumi ¬¬, inútils...). Les histories recorden a Air o a Clannad, així que plenament encertat^^. També em vaig comprar el wall de Haruhi de la foto :P

Suport d'Ubuntu per processadors ARM

Segurament la notícia més interessant de la setmana. Sembla ser que el moviment que va fer Intel de passar la base de Moblin d'Ubuntu a Fedora no l'han paït gaire bé a Ubuntu i aquí tenim un possible contraatac.

Així que s'han aliat amb ARM, el que serà el competidor d'Intel en els nous mercats on s'està introduint, per a fer un port oficial d'Ubuntu per els processadors ARM.

Aquesta notícia és, al meu parer, molt bona per intentar evitar el monopoli actual d'Intel i el seu Atom en el sector dels netbook, tret dels quatre Via que hi ha, i per al software lliure.

 
Veurem netbooks amb Ubuntu i processadors ARM en un futur?

L'avantatge principal que tindrien els processadors ARM respecte els Atom d'Intel seria una major durada de la bateria. Però, especulant, no parlaria de pocs minuts més, si no que possiblement d'augments entre un 100% i un 200%. Com a exemple, a Linux Devices comparen la tablet N810 de Nokia, que pot estar varies setmanes en standby, en vers a un MID d'Intel que només hi pot estar unes sis hores.

En eficiència energètica, per els sectors on han treballat sempre, els processadors ARM tenen la partida guanyada als processadors d'Intel. I ara queda l'altre tema, com són de potents respecte als d'Intel? Doncs menys, tot i que amb els nous Cortex-A8 i Cortex-A9 es fa un guany significatiu. De totes formes, s'haurà de veure però, al meu parer diria que per al que s'ha de fer servir un netbook no es necessari més.

I per que és bona aquesta notícia pel software lliure? Jeje, doncs per que on hi ha un Windows per ARM? Bé, doncs alguna cosa així existeix. Windows CE. Deixant de banda el seu aspecte, llavors ens faríem la pregunta, hi ha office per això? No (bé, suposo que el cutre-office del Windows mobile de PDA funcionarà). Hi ha OpenOffice? Tampoc. I en Ubuntu, hi haurà OpenOffice? Sí. Ara suposem que a Microsoft els hi entra la por i treuen una versió del seu meravellós Windows 7 per ARM. Problema, el mateix. Tot el software privatiu està compilat per x86. Llavors de que serveix, de res.

I aquí és on arribem al gran problema, el suport que pugui tenir. Hi ha d'haver empreses que confiin en que una solució amb un quasi 100% de software lliure o que aconsegueixin que empreses de software donguin suport també a l'arquitectura ARM. Però sembla que hi ha alguna que hi pugui estar interesada, ja que Nokia ha estat subencionant un port no official d'Ubuntu a l'arquitectura ARM. Oi que ara no costa tant pensar en una versió netbook de la tablet de Nokia i amb Ubuntu?

dissabte, de novembre 15, 2008

Quarta i cinquena novel·les de Haruhi acabades!

Doncs ja m'he acabat un parell més. Al pas que vaig no duraran ni fins nadal :P. Us faig cinc cèntims.


De la quarta novel·la dir que és la millor de totes. Com a mínim fins ara. I això que la historia de la primera és la que ha iniciat tota aquesta revolució amb l'anime. Amb aquesta deixem de banda les histories curtes i tornem al que seria una novel·la en sí. Com a argument dir que en Kyon es desperta un dia i veu que el món ha canviat. Fins aquí puc llegir per que si dono més detalls crec que ja es podria considerar spoiler. Per ultim diré que l'argument d'aquesta serà l'argument central de la pròxima temporada de l'anime (que segons les meves previsions s'estrenarà a la temporada de tardor del 2009). Només tinc ganes de veure'l.


Amb la cinquena tornem a les histories curtes. Aquest cop tres histories, millors que les de la tercera novel·la. Una d'elles ja ha estat adaptada a anime en la primera temporada, així que només dues eren completament noves per mi. Tot i que l'adaptada a l'anime segurament és la millor de totes les histories curtes que van adaptar :P

dissabte, de novembre 08, 2008

Ja el tinc, el primer vol. del manga de Haruhi

The Melancholy of Haruhi Suzumiya 1 (Manga)

Ja ha passat el mig anyet d'espera des de que un bon dia d'abril vaig llegir la gran notícia de la llicència del manga de Suzumiya Haruhi als Estats Units e immediatament vaig fer ressò de la notícia al blog. El que no sabia llavors era que al dia següent tindria una notícia encara molt millor.

El dia 28 d'Octubre era la data oficial de sortida que deia a Amazon, però me'l van enviar el 24 i per això, el dia 6 ja el tenia a les meves mans.

Vist des d'ara, sembla que ha passat força rapid aquest mig any d'espera (no pensava el mateix els següents dies després de coneixer la notícia :P) i això m'anima en l'espera del mig anyet que encara queda per a la primera novel·la. Quines ganes!

dissabte, de novembre 01, 2008

Felicitats Alex Kidd!


Bon dia a tothom! Després de tenir el blog una mica abandonat aquestes ultimes setmanes avui torno amb energia. I precisament per a recordar un dels esdeveniments més importants de la historia dels videojocs, la sortida al mercat del millor joc de la historia. Sí, la sortida de Alex Kidd in Miracle World.

Un 1 de novembre com avui de ja fa 22 anys va sortir a la venda al Japó. Per molts anys Alex Kidd! Tot i que Sega t'ha abandonat completament i tota la revolució 3D dels videojocs tu sempre seràs el protagonista del millor joc de la historia.