dimecres, de juny 18, 2008

Firefox, Wine i més

Ahir va ser un gran dia pel software lliure, dos dels seus pesos pesants van treure versió estable.

D'una banda el wine, aquesta implementació lliure de les API de windows que ens permet el que altres ens restringeixen, el poder executar el software que volem/necessitem en el sistema operatiu que volem. Doncs després de 15 anys de dur treball ja tenim la primera versió estable. Moltes felicitats i gràcies!

D'altra banda que dir del Firefox, doncs que aquesta nova versió destrossa a tots els seus competidors en la gestió de memòria i en execució de Javascript. Espero que la gent tingui dos dits de front i no es segueixi guiant per les fames (encara que tampoc excessivament justificades) passades, encara que diria que és impossible. Bé, és igual, que els donin si no volen ni mirar les proves. També dir, per si encara no us havíeu assabentat (no?, impossible) que actualment estan intentant batre el record mundial de descarregues d'una aplicació en 24 hores. Així que si voleu contribuir, descarregueu-se'l, encara que només una vegada (no poseu més dificultats a l'hora de fer la comprovació), que ara ja passades les primeres hores ja no estan els capullus del reload every saturant la web i es pot descarregar plàcidament. En aquest moments ja porten més de 5.750.000 descarregues :P

I bé, també m'agradaria parlar de que per fi puc disposar a linux d'un dels dos programes que m'obliguen a tenir windows. Per fi sembla que algú va poder compilar l'incompilable (milagro!!!) i a sobre ho va empaquetar en un bonic deb per el meu "deleite personal", i ja puc tenir l'Aegisub natiu a linux i, el més important, el so funciona!!! Només queda que nokia faci una versió per linux del nokia suite, que tampoc estarà gaire lluny, i bye bye windows.

1 comentari:

  1. Llarga vida al Firefox! Al Wine i al reload Every!

    ResponElimina