dissabte, de juny 24, 2006

1er post, 1era frikada

I que millor que estrenar nou blog amb la primera frikada de l'estiu, ara que ja s'han acabat els examens finals, uuueee!!!! Dons això, m'ha donat per provar de gravar un CD amb un joc homebrew per la dreamcast a linux. Pels que no ho sapigueu, la dreamcast no necesita modchip per a carregar homebrew o copies de seguretat però els CD's s'han de gravar de forma especial perque els reconegui. A windows havia gravat alguna imatge ja feta amb el DiskJuggler, però:

1) El DiskJuggler nomes pot gravar imatges ja fetes.
2) No hi ha DiskJuggler per linux.

Així que m'he decidit a provar un mini-tutorial que he trobat. Primer m'he baixat un dels molts jocs homebrew que hi ha per la dreamcast, el Rocket Racer, que pels screenshots feia bona cara. L'he descomprimit, i he creat el fitxer IP.BIN amb makeip, que es el que farà de sector d'arrencada a la imatge del CD.
He creat una pista d'audio amb zeros d'aquesta forma:

dd if=/dev/zero bs=2352 count=300 of=audio.raw

I al acabar de crear-la em diu: Violació de segment. Aaaaiii. Pero no li he donat molta importancia i he continuat com si res:P.
He gravat la pista d'audio que havia creat a un CD amb cdrecord:

cdrecord dev=/dev/hdd -multi -audio audio.raw

Això també m'ha donat uns quants problemes, ja que no m'agafava be la comanda del tutorial i he hagut de modificar-la. Tot problemes:P, jejejeje.
A continuació he executat:

cdrecord dev=/dev/hdd -msinfo

Que serveix perque et retorni un parell de numeros que són l'offset de la primera pista gravada, segons he entes.
He creat la imatge del disc:

mkisofs -l -r -C 0,11702 -G IP.BIN -o tmp.iso 1ST_READ.BIN

I finalment l'he gravat al CD:

cdrecord dev=/dev/hdd -multi -xa tmp.iso

I sense moltes espectatives de que funciones, ha funcionat!!!


Be, al final el joc en si no val res, però com a minim m'ha servit per veure com gravar els CD's de dreamcast a linux. Ara m'haure de posar jo a programar alguna coseta de dreamcast:P.

1 comentari: