dimarts, d’agost 25, 2009

Nokia Booklet 3G

Hehehe, sembla que em vaig equivocar bastant fa un quants mesos en la meva predicció. Nokia, sí, finalment ha anunciat el seu Netbook, però ni portarà un processador ARM, ni portarà Ubuntu. Portarà un Atom i Windows 7. Suposo que era una opció massa arriscada. És una llàstima.

Hehehe, seems that I miss my prediction that I made some months ago. Yesterday Nokia finally announced their Netbook, but it won't have neither an ARM processor nor Ubuntu. It will have an Atom processor and Windows 7. I guess that was too risky. It's a shame.

dissabte, d’agost 22, 2009

Portat a Simyo

Sobre de Simyo

Un cosa que he fet aquests dies de vacances ha sigut canviar de companyia de telefonia mòbil. He portat el meu número de sempre de movistar a simyo. He escollit simyo, a més a més de per ser molt més econòmica, per la seva filosofia, que em va agradar des del primer dia. A simyo no hi ha ni permanències, ni consums mínims, ni mòbils bloquejats. Això dona sensació de llibertat, una cosa que no tens amb cap de les altres companyies existents.

A thing that I do this holidays is a change of mobile phone operator, form movistar to simyo. I chose simyo for their philosophy, no minimum permanence, no minimum consume and non blocked phones. This gives a sensation of freedom that any other operator doesn't give.

dijous, d’agost 20, 2009

Cap al GNOME 3: Capítol 3 - Comença el debat public

Un cop presentat l'objectiu, va començar el gran debat. Com seria GNOME 3? L'única cosa clara en aquell moment és que portaria GTK+ 3.0.

Once the objective was presented, the big debate started. How has to be GNOME 3? The only thing decided was that will use GTK+ 3.0.

Hi havia gent que pensava que només s'hauria de fer un trencament de compatibilitat de l'API per netejar-la i començar a implementar novetats a partir de versions futures. Altres pensaven que no es podia desaprofitar una oportunitat com aquesta per no fer res. I fins i tot altra gent que no estava d'acord en fer una nova major release.

Some people thought that only an API break without new features was the best. The new features will be introduced in next releases. Other people thought that new features had to be included. And other that a new release wasn't useful.

Aquest debat va durar uns mesos, fins que va arribar el GUIHackfest 2008 on es va veure el primer mockup del que ha de ser el projecte estrella del GNOME 3.

This debate was some months, until GUIHackfest 2008 arrived, where the first mockup of the main GNOME 3 project was showed.

dimecres, d’agost 19, 2009

Comiket 76

Aquest cap de setmana s'ha celebrant a Odaiba, Tokyo, la 76ena edició del Comiket. El Comiket es podria dir que és la fira de doujinshi més important que existeix. Com a prova, aquests dies Tokyo Toshokan està saturat d'entrades que contenen l'etiqueta C76, que identifica els items pertanyents al Comiket 76.

Last weekend was in Odaiba, Tokyo, the 76th Comiket edition. Comiket is the most important doujinshi fair that exist. The big amount of items that have the C76 label in Tokyo Toshokan this days prove it.


El Comiket (contracció de Comic Market) es celebra des del 1975 i té lloc dos cops l'any, un a l'agost, que es coneix com a Comiket d'estiu, i un altre al desembre, el Comiket d'hivern.

Comiket (Comic Market contraction) celebrates since 1975 two times every year, one in the summer and other in the winter.


Com ja he dit abans, el Comiket és bàsicament una fira de doujinshi. Però que és un doujinshi? Com que sé que heu ignorat completament l'enllaç a la wikipedia, us en faré cinc cèntims. Un doujinshi és material publicat per un mateix. Una entitat que publica un doujinshi s'anomena cercle.

Comiket is a doujinshi fair. But what is a doujinshi? A doujinshi is a self-published work. Who publishes doujinshi is named a circle.


Però els doujinshi no es limiten només a manga com un pot pensar en un primer moment. Altres coses com novel·les, música o videojocs també ho són. Un exemple són les famoses sagues de videojocs de Higurashi no Naku Koro ni i de Touhou.

Doujinshi aren't only manga. Also novels, music and games can be. An example are the Higurashi no Naku Koro ni and Touhou games.


Un dels factors importants del Comiket són els doujinshi i l'altre seria el cosplay. Gran quantitat de persones aprofiten per dis disfressar-se i un altre bon nombre per a fer fotografies.

Comiket aren't only doujinshi. Comiket means cosplay too. There are a lot of people doing cosplay and a lot of people taking pictures too.


En aquest Comiket d'estiu s'ha batut el record d'assistència, amb uns 560.000 assistents. A veure quantes fires coneixeu que siguin capaces d'això en 3 dies.

This summer Comiket breaked the attendance record with 560,000 attendants.


Algun dia espero assistir-hi. Mentrestant m'he de conformar només amb fotografies. Les d'aquesta entrada han estat fetes per en keroyon i en trobareu més al seu flickr, i per Rin de Koi Aichaku, que té més fotos aquí, aquí i aquí.

Someday I will go. Meanwhile, I have to see it in pictures. The pictures of this entry were taked by keroyon and you can find more in his flickr and by Rin of Koi Aichaku that has more pictures here, here and here.

dimarts, d’agost 11, 2009

Menjars d'estiu 2009

Avui deixaré una mica de banda els temes habituals del bloc i dedicaré un apunt a un altra de les meves grans passions, la cuina. Normalment no tinc oportunitat de cuinar gaire, però durant l'estiu, quan els meus pares marxen, em toca jornada intensiva. Potser massa i tot.

Today I won't speak about the usual topics of my blog and will write an entry about another of my big passions, the cooking. I don't cook so often, but in the summer, when my parents go away on holiday, I seize the oportunity.

Ara us mostraré una mica del meu repertori culinari. No espereu gran cosa tampoc.

Now I'll show some of the dishes that I cooked.

Menjars estiu 2009 02

Macarrons. El primer cop que faig macarrons com ma mare.

Macaroni. Like my mother cooks it.

Menjars estiu 2009 05

Oyakodon al estil redox. No segueix estrictament la recepta clàssica, però s'està tornant tot un clàssic :P

redox's style oyakodon. Isn't exactly the classic recipe.

Menjars estiu 2009 06

Yaki udon també al meu estil.

Yaki udon with my style too.

Menjars estiu 2009 11

Fideuà. Això sembla que cada estiu tampoc pot faltar ^^

Fideuà. I don't know if it has english translation.

Menjars estiu 2009 17

El sushi és un altre clàssic. No és ni de lluny el millor sushi del món, ni s'hi assembla, però és el meu. Aquest any n'he fet de llagostí, salmó i d'ous de salmó.

Sushi. Isn't the best sushi of the world, but is my homemade sushi ^^

Podeu veure més fotos al meu flickr.

You can see more pictures in my flickr.