dijous, de juliol 31, 2008

Nou Monitor


Doncs sí, el meu antic monitor LG de 17 polzades va passar a millor vida i aquest és el seu substitut, un Samsung 2043NW. Widescreen i de 20 polzades, és un dels més baratets, però de moment estic encantat amb ell. Té un bon contrast i el seu angle de visió quasi ronda els 180 graus (tot i que aquesta característica per a un monitor d'ordinador no és de la que em treu la son). A més a més té la "pijada" de que els botons són tàctils, que això si que no m'ho esperava. Això sí, sembla que el flaix de la càmera no li va gaire bé, ja que ressalta les ditades que al natural no es veuen :P

dijous, de juliol 24, 2008

Últims animes vistos vol.1 fumoffu!

Alguns dels últims animes que he vist, molta OVA i poca serie.

Full Metal Panic? Fumoffu


Diríem que és la segona temporada de Full Metal Panic! Agafem una serie que combina acció i mechas amb una comèdia romàntica d'institut, després li traiem l'acció i els mechas i li afegim els frikis de KyoAni. D'aquesta recepta només hi pot sortir que riure, riure i més riure. Una forma diferent i més light d'abordar el món de Full Metal Panic! Totalment recomanada.

Full Metal Panic? Fumoffu a Anime News Network

_summer


Un parell de OVAs bastant normaletes. És una comèdia romàntica d'institut amb puntets ecchi, però ni per això val la pena. Res fora del normal.

_summer a Anime News Network

I ara un parell d'OVAs d'en Makoto Shikai, el director de 5 centímetres per segon (Byōsoku Go Senchimētoru):

Kanojo to Kanojo no neko


Una OVA molt curteta, uns 5 minutets, però amb molt de sentiment, com tot el que fa en Makoto. Veieu-la.

Kanojo to Kanojo no neko a Anime News Network

Hoshi no Koe


Aquesta ja és una OVA amb un format més convencional, un capítol d'uns 25 minuts. Pels que heu vist 5 centímetres per segon, segurament trobareu forces similituds en alguns aspectes entre les dues, amb la diferencia principal que la historia d'aquesta conté algun que altra element de ciència ficció.

Hoshi no Koe a Anime News Network

Les dues les podeu trobar subtitulades al català gracies a CatSub (Però de 5 centímetres per segon veieu la versió d'Animelliure :P).

diumenge, de juliol 20, 2008

Una mica d'hoquei i una mica de bowling

Selecció Catalana (Foto extreta de la web de la Federació Catalana)

Aquesta matinada s'ha jugat la final de la Copa Amèrica d'hoquei patins. Pels qui no ho sabeu, és una competició que enfronta diferents equips de Sud-Amèrica. I entre ells hi participa Catalunya. No, no és que ens hagin canviat de continent i no ens en em adonat, és que la federació catalana de patinatge va poder formar part de la Confederación Sudamericana del patín degut a la poca quantitat de federacions d'aquesta. Hi és com a membre aderit, però amb tots els drets. Aquesta és, de moment, la unica sortida per poder participar en competicions oficials.

Bé, dit tot això, el resultat final va ser el mateix que en la pasada Copa Amèrica, de la que ja vaig fer un seguiment en aquest blog, victoria de l'Argentina. Però aquest cop molt més ajustada. Fins a falta de 9 segons pel final del partit, Catalunya guanyava 2 a 3, però llavors l'Argentina va fer l'empat i a la proroga va fer el gol d'or. I ala, un altre cop cap a casa sense copa. Però a la pròxima edició, que per cert, es jugarà a Catalunya, ja toca guanyar l'Argentina :P.

I durant aquests dies també hi ha un altra selecció catalana competint oficialment. És la selecció catalana de bowling sub-23, que està jugant el mundial. Encara que tampoc han començat gaire bé les coses, ja és tot un exit només competir. És una llastima que degut a la participació de la selecció catalana, la federació espanyola hagi decidit no participar, ja que han tret les ilusions a un grup de esportistes que l'unica cosa que volien era participar en la competició. A veure quan se n'adonen aquests que la política i l'esport són coses diferents.

I no s'acaba aquí, que aquest estiu, entre altres, també tindrem seleccions catalanes participant oficialment al mundial absolut de bowling (a veure que farà Espanya aquest cop) i el de futbol australià (On provablement hi participarà Espanya i no s'enfonsarà el món).

dijous, de juliol 10, 2008

GNOME 2.30 = GNOME 3.0 ^^

Happy, happy, happy ^^!

Ja tenim aquí, com qui no ho vol, una cosa que sembla la release date del GNOME 3.0. Ara a demostrar que a gnome les coses es fan bé, no com a KDE ^^.

Fonts: 1, 2

dijous, de juliol 03, 2008

5 anys d'Animelliure


Avui aquest portal dedicat al manga i l'anime en català fa 5 anys. Un 3 de juliol, com avui, de fa cinc anys va néixer. Si voleu llegir la historia completa no deixeu de passar-us per aquest fil.

Jo ja fa més de 2 anys que hi estic registrat al fòrum, encara que fa més temps que ja m'hi passava, i només puc dir que és de les millors comunitats que m'he trobat a internet. I a més a més també sóc membre del seu fansub, actualment el més actiu en català.

Per molts anys, Animelliure!

Xifra oficial de descarregues del Download Day 2008

Doncs sí, ja es sap quina és exactament la xifra de descarregues que va tenir el Firefox 3 el seu primer dia, exactament: 8.002.530

Així que us deixo amb aquest cartell promocional, que ja ho diu tot: