divendres, de juny 27, 2008

2on sopar de joves ubuntaires

Per fi he acabat els exàmens! Ja només em queda per entregar el processador d'ACA (que sembla que no trencarem la tradició i no el podrem fer funcionar). Ara espero poder dedicar-li una mica més de temps al blog, i més veient les ultimes novetats de blogger, ja tinc ganes de renovar-lo una mica.

Bé, però anem al tema de l'entrada. Aquest dimecres es va celebrar el segon sopar de joves ubuntaires. M'ho vaig passar molt bé, com no pot ser d'un altra manera amb tota aquesta gent :P. I a més a més, com que per fi ja torno a tenir piles per la càmera de fotos, vaig fer fotos! Si les voleu veure, estan a la galeria de joves ubuntaires, junt amb les de l'Arnau.

I el proper sopar, pel mes que ve, que això no decaigui! I ja sabeu, si sou joves i ubuntaires i encara no esteu a la llista de correu, no se a que espereu :P Vagi bé.

dimarts, de juny 24, 2008

Neix la Symbian Foundation


La cosa es posa interessant amb aquest ultim moviment. Nokia ha aconseguit fer-se amb més del 50% de les accions de Symbian i això ha implicat la creació de la Symbian Foundation. Aquesta fundació és un conglomerat d'empreses al estil de la Open Handset Alliance o la LiMo Foundation, formada per entre altres Sony Ericsson, Motorola, NTT DoCoMo, at&t i evidentment la mateixa Nokia.

Però més enllà de tot això, lo interesant en l'aspecte tecnic és que entre els seus objectius hi són el d'unificar les 3 principals interfaces que existeixen actualment de Symbian i llicenciar el codi de symbian sota una Eclipse Public License per fer-lo lliure.

Això es torna interesant. A més de la LiMo Platform i el que jo crec que serà l'esperat iPhone killer, Android, Symbian serà la tercera alternativa lliure (o la primera ja que de moment conta amb molta més experiencia que les dues anteriors) i si aconsegueixen una bona interface segur que farà molt de mal.

dimecres, de juny 18, 2008

Firefox, Wine i més

Ahir va ser un gran dia pel software lliure, dos dels seus pesos pesants van treure versió estable.

D'una banda el wine, aquesta implementació lliure de les API de windows que ens permet el que altres ens restringeixen, el poder executar el software que volem/necessitem en el sistema operatiu que volem. Doncs després de 15 anys de dur treball ja tenim la primera versió estable. Moltes felicitats i gràcies!

D'altra banda que dir del Firefox, doncs que aquesta nova versió destrossa a tots els seus competidors en la gestió de memòria i en execució de Javascript. Espero que la gent tingui dos dits de front i no es segueixi guiant per les fames (encara que tampoc excessivament justificades) passades, encara que diria que és impossible. Bé, és igual, que els donin si no volen ni mirar les proves. També dir, per si encara no us havíeu assabentat (no?, impossible) que actualment estan intentant batre el record mundial de descarregues d'una aplicació en 24 hores. Així que si voleu contribuir, descarregueu-se'l, encara que només una vegada (no poseu més dificultats a l'hora de fer la comprovació), que ara ja passades les primeres hores ja no estan els capullus del reload every saturant la web i es pot descarregar plàcidament. En aquest moments ja porten més de 5.750.000 descarregues :P

I bé, també m'agradaria parlar de que per fi puc disposar a linux d'un dels dos programes que m'obliguen a tenir windows. Per fi sembla que algú va poder compilar l'incompilable (milagro!!!) i a sobre ho va empaquetar en un bonic deb per el meu "deleite personal", i ja puc tenir l'Aegisub natiu a linux i, el més important, el so funciona!!! Només queda que nokia faci una versió per linux del nokia suite, que tampoc estarà gaire lluny, i bye bye windows.

dissabte, de juny 14, 2008

Per Tokyo 2016


Fa 10 dies que es va saber quines eren les 4 ciutats candidates a organitzar els jocs olímpics del 2016. Entre elles tenim als "mandrilenyus" que ho intenten ja per tercer cop, pobrets. Espero que els que hagin d'escollir la seu segueixin amb el mateix bon criteri que fins ara i Madrid torni a quedar-se sense. Per què? Doncs per que tindríem una altísima dosi d'exaltació del nacionalisme español(Sí, aquell que practiquen els qui neguen que existeixi), que vist els recents esdeveniments esportius cada cop va a més. I també per que no es pot recolzar a qui tracta d'impedir per tots els mitjans possibles que les seleccions catalanes participin en competicions internacionals, i si això ocorre les desprestigia amb mentides.

Un altra de les ciutats finalistes a organitzar els jocs olímpics és Tokyo. Ja sabreu tots el meu amor pel Japó. Doncs això i que a més ha estat la ciutat amb una puntuació més alta en la fase preliminar fan que recolzi plenament la seva candidatura. Per Tokyo 2016.

Encara queda força, però la data on sortirem de dubtes és el 2 d'Octubre del 2009.

Tokyo 2016

divendres, de juny 13, 2008

OpenTyrian, el retorn d'un clàssic


Aquest matí voltava per getdeb quan de cop i volta se m'ha aparegut. OpenTyrian. No pot ser. Doncs sí, és un port lliure del mític shooter Tyrian.

Quantes tardes havia passat jugant a aquest joc ja fa molts anys. Immediatament l'he descarregat i l'he provat. És idèntic a l'original!

I idèntic significa idèntic. I els problemes de llicencies amb l'art(sobretot) i tot això. Doncs després d'indagar una mica(però no gaire), he descobert que al febrer del 2007 van llicenciar el codi original en Pascal per a que un grup de programadors facin un port lliure a C i a l'abril del mateix any van llicenciar l'artwork sota una llicencia lliure. Això és el que permet que sigui idèntic i lliure ^^.

De totes maneres, encara no està complert el port. I ho demostra un super Segmentation fault quan estava emocionat a mitja partida. A més, els programadors tenen pensat fer dues versions, OpenTyrian Classic, que serà calcat al original i un cop l'acabin, OpenTyrian, que contindrà noves "features".

Bé jo vaig a seguir viciant-la. Els que mai l'heu provat ja no teniu excusa, ja l'esteu provant :P

Web d'OpenTyrian
Paquets a getdeb

dijous, de juny 12, 2008

Firefox 3 - Data: 17 de Juny, Objectiu: World Record

Ja tenim la data de sortida de la nova versió del Firefox! Com anuncien al blog de notícies dels desenvolupadors de Mozilla és el 17 de Juny.

Potser us heu preguntat per que ha aparegut des de fa uns dies una simpàtica badge al blog sobre aquesta nova versió del Firefox i un Download Day 2008.

Download Day 2008

Ara ja val la pena avisar-us a tots. L'objectiu és aconseguir el record mundial de descarregues en un dia el mateix dia de la sortida del Firefox 3, el 17 de Juny. Per això, tots ens em de descarregar el Firefox 3 aquell dia.