dilluns, de desembre 31, 2007

Nova signatura pel 2008 :P


Sí, avui estic força avorrit. Bé una nova signatura per fòrums que m'he fet amb les series de Kyoto Animation. De esquerra a dreta: Munto, Full Metal Panic!, Air, Suzumiya Haruhi no Yuuutsu, Kanon 2006 (:P), Lucky Star i Clannad. Es que són els grans mestres de l'animació.

Doncs ale, ja falta poc per que acabi el 2007, però si segueix així la tarda potser encara no serà l'ultima entrada de l'any.

Serie acabada: Full Metal Panic!


Bé, aprofitant les vacances de nadal, en lloc d'estudiar estic veient anime, jajaja. Es que si no no seria aprofitar-les :P.

I respecte a la serie dir que m'ha agradat (quina novetat, sembla que tot m'agrada, bé es que si no no la veuria :P) basicament per que tot i ser un anime de mechas, tot l'anime no gira entorn al mechas, i això fa que no cansi. Bona animació, bon argument, així a que espereu a veure-la?

Sincerament, segurament la raó principal que m'ha portat a veure aquest anime és que les dues següents temporades estan fetes per Kyoto Animation, i com ja heu vist a la meva nova TODO list, veure tot el de Kyoto Animation és un dels objectius. Però tot i així la serie està bé, eeehhh

Full Metal Panic! a Anime News Network

divendres, de desembre 28, 2007

Final d'actualització del blog del redox

Jejeje, com ja vaig dir, porto uns quants dies treballant en ell. En principi ja estaria :P, així que us explicaré les novetats:

  • La llista d'etiquetes s'ha transformat en un núvol d'etiquetes, que té la mateixa utilitat però mola més
  • S'ha afegit marcadors socials a cada entrada. Així ja podreu socialitzar les meves entrades per que es coneguin a tot l'univers.
  • Nou contador de visites que em proporciona molta més informació sobre vosaltres, muahahahaha.
  • Nova publicitat amb anuncis de subhastes d'ebay. A aquesta si que li prestareu atenció, muahahahaha.
  • Nova secció actualment, on sortirà principalment el que estic llegint i l'anime que tic veient actualment (no podia ser d'altra forma).
  • Nova i reformada TODO list. Ara amb colors (que això sempre mola) i amb un nou grau de frikisme, ja que és una llista multinivell amb objectius desbloquejables.
I crec que ja està. De totes formes el blog sempre està en continua evolució, així que potser d'aquí a poc afegeixo alguna nova "feature".

I per acabar, ara que ja porto uns quants dies amb la nova plantilla, mmm, crec que m'ha quedat una mica ubuntu, jajaja, serà el subconscient :P

dilluns, de desembre 24, 2007

El blog del redox renovat!

Hola a tothom!

Ja feia dies que vaig començar a redissenyar la plantilla del blog, tenia ganes de fer un canvi, i en principi tot el canvi havia d'estar llest ahir, però porto uns dies una mica constipat i amb poques ganes de fer res. Però entre ahir i avui he aconseguit fer el gran canvi ^^

Encara em queda alguna cosa per afegir, però la gran majoria de canvis ja estan. Bé, doncs no us oblideu de rajar tot el que vulgueu de el nou disseny als comentaris, i si us agrada alguna cosa també ho podeu dir i tot :P

I un record per la posteritat:

el antic blog del redox

Vagi bé!

divendres, de desembre 21, 2007

Kodomo no Jikan en DVD no te censura!

Per que clar, calia censurar els bloomers...

Avui era el dia en que sortia el primer DVD de Kodomo no Jikan. Hi havia una gran expectació per saber si els DVD's tindrien la mateixa horrible censura que la versió emesa per televisió. Així que només llevar-me he mirat si a Tokyo Toshokan hi havia ja el torrent. I sí, hi era, així que ràpidament cap al deluge.

A trigat una miqueta a baixar-se, però les coses bones es fan esperar. Un cop descarregat, tensió, nervis, hi serà la censura... No, no hi és! Felicitat^^. Doncs perfecte, ja tinc ganes de veure-la subtitulada.

Kodomo no Jikan a Anime News Network

dimarts, de desembre 18, 2007

Nova informació sobre la segona temporada de Suzumiya Haruhi!


Jo ara mateix hauria d'estar estudiant PIAM per aquesta tarda, però al veure la notícia no m'he pogut estar de comentar. Es que qualsevol cosa que tingui a veure amb Haruhi o val.

El cas és que des d'avui mateix, a la web oficial de Suzumiya Haruhi hi apareix un misteriós error 404. Després de veure això, de sobte et dona la possibilitat de posar un password. Si poses KNSAK (inicials del membres de la brigada SOS) apareixerà un terminal xterm (que bé, utilitzen software lliure ^^) on la Yuki t'explicarà la situació :P. Al final de tots ells, prement enter va a una web amb la imatge del principi de l'entrada.

Segons Anime News Network, la desaparició de la web és una referència a la quarta novel·la (Aquest nadal només llegiré Haruhi ^^) que sembla que serà l'argument principal de la nova temporada d'anime.

Font: Notícia a Anime News Network

divendres, de desembre 14, 2007

Widgets transparents a murrine!


Per fi, quina il·lusió, una de les coses que més volia que es fessin al mon de linux i els sistemes operatius d'aquí a molt poquet serà realitat (Un altra dia faré una llista amb les altres :P).

Bé anem al tema, suposo que la majoria de gent normal (si és que alguna visita aquest blog) que hagi llegit el títol del post s'haurà quedat: "No he entès res.", així que faré una petita explicació. A veure, els widgets, en aquest sentit de la paraula, són els elements de les aplicacions que ens permeten interaccionar amb elles, es a dir els botons, les check boxes, els quadres de text, etc... El concepte de transparència el dono per sabut, i si no ja sou prou grandets per cercar a la wikipedia. I murrine és un engine de les llibreries GTK+ (Noooo, més paraulotes rares...). Les llibreries GTK+ són les que dibuixen els widgets (Botons, quadres de text,...), i un engine és el que fa que els botons es dibuixin amb una aparença o un altra. Buuff, una introducció molt introductòria, i això que m'ha quedat més llarga del que volia.

Bé, doncs amb tot això potser ja heu deduït la notícia i tot. Per als que no, allà va: L'autor del engine murrine ha penjat en el seu blog una entrada on mostra el suport per a widgets transparents en el seu engine, fent callar a la gent que deia que això amb les actuals GTK+ no era possible. Si heu vist l'screenshot, us podeu adonar de les possibilitats estètiques que això obre en els temes d'aquest engine. La pega que te és que sembla que s'hauran d'adaptar les aplicacions amb una modificació molt senzilla. Sembla que estarà disponible en la propera versió de l'engine, encara no se sap quan.

Porto molt de temps preguntant-me, ara que les llibreries GTK+ ja contenen suport per Cairo, per que ningú ha fet un engine que suporti transparències als widgets? Bé, doncs la meva espera ja ha acabat. I gracies al murrine, no podia ser un altre. I atents per que te tots els números per ser l'engine que estigui per defecte al proper Ubuntu.

I ara, seguiu gaudint del screenshot!

Font: Post al blog del creador del murrine

El blog del redox ja és a la Xarxa de Blocs Sobiranistes


Bé, ja des de fa uns quants dies, des de que vaig demanar l'ingrés.

Pel qui no sàpiga que és la XBS (Xarxa de Blocs Sobiranistes) diré que ells mateixos és defineixen:

La XBS (Xarxa de Blocs Sobiranistes) és el web que vol aglutinar tots els blocs sobiranistes de la Catosfera, per sobre d’ideologies (dretes-esquerres), d’objectius territorials (Principat - Països Catalans, etc...) i de partits polítics. La idea és aglutinar en un únic web tots els blocs de la gent que s’ha sentit identificada amb la campanya “Jo també vull un Estat propi. És, alhora, una eina sobiranista i un portal per fer un seguiment del que es cou a la Catosfera. No es tracta estrictament d’un web de temàtica política, hi cap de tot: cultura, societat, temàtica personal, ficció, música, etc... Senzillament, XBS vol esdevenir el web que aglutini tota la Catosfera sobiranista, i a partir d’aquí cadascú escriu en el seu bloc el que més li plagui.
Doncs aquest blog ja hi és a dins, ja que s'ha de fer tot el que es pugui per aconseguir el nostre estat propi el més abans possible, ja que serà la solució a la incompetència i l'extorsió de les institucions espanyoles. Visca la terra lliure!


PD: Avui estic patriotic :P

Web de la Xarxa de Blocs Sobiranistes

dimecres, de desembre 12, 2007

Compilant compiladors...

Doncs jo estava un dia a la uni fent la pràctica de CL (compiladors), quan en una de les compilacions del compilador de la pràctica de sobte em dona un resultat inesperat:

Error del gcc

Hòstia, un bug del gcc! Jajajaja, no en tinc prou amb el meu compilador que ara el gcc també m'ha de donar error. Quines ganes d'acabar ja la pràctica.

PD. Sí, a la uni passem per la tortura de OpenSUSE + KDE :P

divendres, de desembre 07, 2007

Provant CNR, per fi!


Fa ja un munt de mesos, quan me'n vaig assabentar de que Linspire volia que el CNR no fos exclusiu de les seves distribucions de linux, ràpidament em vaig inscriure per a rebre informació quan la versió d'Ubuntu, per lògica la primera en sortir, estigues disponible. I per fi, ahir vaig llegir el mail esperat, la primera beta del CNR per Ubuntu ja estava activa.

Bé, abans d'entrar en matèria, hauria d'explicar una mica que és això del CNR. El CNR, o Click and Run, és un sistema de cerca e instal·lació de software via web. Dit de forma més senzilla, és un programa, que instal·lant-lo, permet que directament des de la seva web, fent click al programa que volem instal·lar, ens l'instal·li automàticament, sense que nosaltres ens l'havem de descarregar i després instal·lar.

Captura-5

Sí, ja sabem tots, malgrat el que diguin les persones anti-linux i la gent que no hagi provat linux en anys, que instal·lar software a linux és molt senzill, còmode i segur amb els gestors de paquets, llavors per què CNR? Doncs primer, al ser via web, ens ofereix una interfície molt més agradable. La veritat, està força ben cuidada. I a més ens ofereix molta més informació extra, que un gestor de paquets típic, pròpia d'una interfície web, com són els comentaris d'altres usuaris, captures de pantalla, puntuació de les aplicacions, recomanar l'aplicació a un amic, etc. I segon, a cops els gestors de paquets solen ser una mica difícils de comprendre per la gent que ve d'altres sistemes operatius com Windows. Estan acostumats a baixar-se el software d'internet e instal·lar-lo i clar, allò d'anar a un programa a buscar-lo i que a més tot no són programes si no que hi ha llibreries per allà tot barrejat, doncs costa una mica. En canvi amb CNR diguem que estan en el seu territori normal de cerca, la web. I si a més a més se li diu a l'usuari que no s'han de preocupar ni per la descarrega ni per la instal·lació, que això ja es fa tot sol, no és molt millor?

Bé, doncs amb unes ganes boges, avui l'he provat i ara comentaré com ha anat. El primer que s'ha de fer és anar a la web de CNR, www.cnr.com. Des de allà ens registrarem com a nou usuari. Bé, això no se si és necessari, però si no segur que no pots gaudir del servei al 100%.

Captura-1

Després cal descarregar-se el programa client, que serà el que s'encarregarà de descarregar e instal·lar els programes que diguem. De moment, com el CNR, hi ha disponibles les versions per Linspire, Freespire i Ubuntu 7.04 i 7.10. També hi ha disponible dues opcions de descarrega, directament des de la web o per repositori. Jo he utilitzat els repositoris, que tenen l'avantatge de que així ja no m'he de preocupar per les actualitzacions :P. Així que he afegit els repositoris per Ubuntu 7.10 al synaptic:
deb http://apt2.freespire.org/CNRUbuntuExtra gutsy-extra main restricted
deb-src http://apt2.freespire.org/CNRUbuntuExtra gutsy-extra main restricted
Un cop afegits, he instal·lat el paquet cnr-client, que conté el client. Després s'ha de reiniciar el navegador. Un cop fet això i executat el programa client, veureu a la safata del sistema una nova icona. Fent click a ella ja us porta directament a la web de CNR.

Captura-7

Allà simplement heu de cercar l'aplicació que vulgueu instal·lar, jo l'he provat amb el SuperTux. Un cop cercat, simplement clickar al botó "Install Now". El navegador us demanarà per la descarrega d'un fitxer. Si tot ho heu fet bé estarà seleccionada l'opció d'obrir amb CNR. I això és el que heu de fer, així que click al OK.

Captura-10

Un cop fet, us sortirà una finestreta per dir-vos que està fent, descarregant o instal·lant i el %. I si tot va bé, al final us sortirà una altra finestra indicant-ho. Així de senzill. I sense cap pega.

Captura-13

Tot i que és una versió beta, l'he trobat perfecte ja pel seu us quotidià. Sincerament m'ha sorprès molt gratament. Així que si podeu proveu-lo, i persones que utilitzeu Windows per desconeixement, que no us enganyin més, no és ni l'únic ni el millor que existeix. Això si, per gustos colors.

Web de CNR

Calendari CLANNAD 2008

DSCN1094

Des de fa uns anys que cada any tinc el costum de comprar un calendari de manga o anime. D'un manga o anime dels meus favorits o dels que estigui veient en el moment i m'estigui agradant. I per al 2008 li a tocat a CLANNAD.

Sí, al final la puc veure, ja que hi ha un canal que l'emet en en 16:9 i Anime Underground ja l'està subtitulant. I que dir, m'esperava un anime molt bo, no es pot esperar menys de Kyoto Animation, però és molt millor encara del que m'esperava^^.

CLANNAD a Anime News Network

dijous, de desembre 06, 2007

Mugshoot i altres xarxes socials


Avui m'agradaria parlar de xarxes socials. Sí, és allò que quasi ningú sap que és, te poca utilitat practica, però quasi tothom utilitza. Per a qui encara no sàpiga de que parlo, em refereixo a serveis com Facebook, mySpace o, per mi la que li veig més utilitat, Mugshot.

Fa unes quantes setmanes que només sento parlar de Facebook. Així que fa un parell de dies em vaig decidir a provar-lo. No hi he dedicat massa temps a provar-lo en profunditat, tampoc en tinc gaire, però les meves primeres conclusions són que és un lloc per passar les hores mortes, fent poca cosa de profit i traient-ne ben poc també. Bé també serveix per xafardejar als amics (que això sempre agrada encara que no ens atrevim a dir-ho (motiu principal del naixement de les xarxes socials...(doncs així ja fa el fet :P))), ja que pots emplenar un munt de dades personals per a que les vegin els amics. Potser dedicant-hi més temps canvii una mica la meva opinió, però haurà de ser quan en tingui.

Després també he provat Mugshot. Per mi la de més utilitat :P. Per començar diré que és de Red Hat empresa puntera al món de linux i que està disponible per a descarrega el seu codi font. Només això ja fa que li tingui una simpatia que les demés no tindran :P. Però no m'agrada només per això, Mugshot el que fa és un meta-servei. No es dedica com les principals xarxes socials a donar els seus mini-serveis i et limita a això, si no que el que fa és integrar serveis especialitzats ja existents com flickr, picassa, youtube, amazon, last.fm, etc... i fins i tot el propi Facebook. Així tens per a cadascun dels teus amics, tots els serveis que utilitzen integrats en un de sol. També, evidentment, t'avisa quan actualitzen algun d'ells i també té una aplicació d'escriptori per a rebre immediatament les actualitzacions.

Però la idea que tenen Red Hat de Mugshot no és quedar-se així, que ja és bona, si no que treballen amb el projecte GNOME per integrar-lo completament a l'escriptori i així aconseguir un millor us. I es que per a mi aquest és el futur del escriptori, l'equilibri entre aplicacions web i aplicacions d'escriptori, ja que hi ha coses que només es poden fer o es fan millor en remot i coses que no es poden fer i s'han de fer en local.

Bé, us animo a tothom a provar Mugshot. També us permet fer badges per a les vostres webs o blogs :P

Vagi bé!

dimarts, de desembre 04, 2007

Els blogs de blogger tornen a funcionar a la FIB!

I la prova d'això és ue estic escribint ara mateix des d'allà.

Me n'he adonat quan n'estava visitant un i després penso... això és un blog de blogger, mmm, no hauria d'anar, i he visitat el meu blog i he vist que també podia accedir-hi ^^.

Ara quedaria saber el perquè d'aquest misterios bloqueig a blogger durant uns quants dies, encara que crec que mai ho arribarem a descobrir.

diumenge, de desembre 02, 2007

La FIB bloqueja blogger?

M'ho van dir dijous, no recordo si la FIB o tota l'UPC. I el divendres ho vaig poder comprovar. Volia entrar al meu blog i no ho vaig aconseguir. I ara la gran pregunta: Si és veritat, per què ho fan? què volen aconseguir? No ho entenc.