dimarts, de juliol 31, 2007

L'UnderJAP 2.0 arribarà :P

Ja fa temps que vam decidir de fer una versió 2.0 de l'UnderJAP reversi, però la mandra i la feina d'aquest quadrimestre no ens han permès avançar gaire aquest projecte, que porta parat des de fa uns 7 mesos.

Bé, ja se que no hauria de parlar en plural, per que de moment l'únic que ha currat és en Crazy, :P, que ha portat quasi tot el nucli de l'aplicació, però això canviarà, per que ja he començat la nova GUI del UnderJAP 2.0, que serà totalment revolucionaria.

Demà més informació! Bye-bee!

dilluns, de juliol 30, 2007

Los Simpson: La película


Aquest dissabte vaig anar a veure la pel·lícula de "Los Simpson". Feia molt de temps que no em reia tant amb Los Simpson com hem vaig riure amb la pel·lícula. El gag de spider-cerdo és brutal XD. Totalment recomenable, tinc unes ganes de tornar-la a veure..., és més, si encara no la heu vist, ja tardeu :P.

Cap al KDE 4: Oxygen

Oxygen és el projecte de KDE 4 que s'encarrega de realitzar la part artística. Totes les imatges que posare a continuació són de coses que encara estan en fase de desenvolupament i pot ser que el seu estat final sigui completament diferent.

Comencem per el tema de icones:


Com podeu veure, les noves icones de KDE han deixat de banda l'aspecte de dibuix que tenien abans per agafar un aspecte més realista. Recorden força a les icones de MacOS X. Tenen molt bona pinta.

Continuem per el que serà el punter:


mola!

I acabem per en el que tinc posades més esperances, el tema d'aplicacions Qt, i el tema de kwin:


Aquest és l'ultim screenshot que he trobat i puc assegurar que està acabadet de sortir del forn :P. Ho dic per que aquest temes són els que més variacions tenen últimament, bàsicament per que els estan fent... Però lo millor és veure'l en acció (aquest vídeo ja te un cert temps):És que m'encanten els fade al canviar de pestanya. Això és el futur, que tots els elements tinguin animacions, no que tot sigui estàtic.

Fonts:
KDE commit-digest
Blog de Riccardo Iaconelli (on trobareu algun punter més :P)

dissabte, de juliol 28, 2007

Llicencia Creative Commons


Aquesta entrada només és per dir que tot el material propi publicat en aquest blog (articles, fotografies, etc.) està publicat sota una llicencia Creative Commons Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual. El material d'altres autors estarà publicat sota les seves propies llicencies.

Aquesta llicencia us permet copiar, distribuir o fer-ne obres derivades de l'obra sempre que es reconeixi el propi autor, no tinguin finalitats comercials i es comparteixin amb la mateixa llicència, com podeu comprovar al propi resum de la llicencia. Aquí podeu trobar-ne el text complet (en anglès).

divendres, de juliol 27, 2007

Cap al KDE 4: Dolphin

Un altre dels grans programes de KDE del que els seus usuaris n'estan molt orgullosos està a punt de ser rellevat en una de les seves funcions. El problema està en que Konqueror avarca massa i per això la part de gestor de fitxers passarà a ser per defecte d'un altre programa, Dolphin, tot i que Konqueror també es podrà continuar utilitzant com a gestor de fitxers quedarà més orientat a navegador web.


Com es veu a la imatge, Dolphin implementa utilitats que no tenia Konqueror i si estaven disponibles a altres gestors de fitxers especifics i que fan més còmoda la navegació, com és, per exemple, la barra de navegació de directoris. D'aquesta forma recorda molt a Nautilus.

En el següent vídeo podem veure un altra de les seves funcionalitats, l'organització dels fitxers per categories:I un altra vídeo mostrant també diverses funcionalitats. Tant en aquest vídeo com en l'anterior, tot i que en aquest es veu força millor, es pot veure una mica com serà el tema de les aplicacions Qt del KDE 4, però això forma part del projecte Oxygen que ja en parlaré més endavant. Encara no és una versió final del tema però es pot veure la suavitat amb que es realitzen algunes transicions, com per exemple al canviar entre pestanyes:No m'hi podia estar de fer el comentari sobre el tema de Qt :P.

Bé, segons la meva opinió, és un gran encert aquest nou gestor de fitxers, ja que Konqueror s'estava quedant molt enrere en aquest camp per voler abastar tant la navegació web com els fitxers. Ara Konqueror es podrà centrar més en la navegació web, tot i qui encara el vulgui fer servir de gestor de fitxers o podrà seguir fent.

dijous, de juliol 26, 2007

Serie acabada: Herois (Heroes) - Primera temporada


Només dir que ahir van emetre per TV3 l'ultim capítol de la primera temporada de la serie Herois (Heores), i amb aquest vaig acabar de veure-la.

Pels pocs que no la coneixen diré que tracta de que diverses persones de tot el mon descobreixen que tenen poders especials. Llavors la serie va girant al voltant de com es van coneixent i de les relacions que es van establint entre aquestes persones.

Aquesta serie ha tingut un sorprenent gran èxit. A mi m'ha agradat molt, tot i que no sóc gaire aficionat a aquest tipus de series. La segona temporada començarà el dia 24 de setembre als Estats Units, espero que la tinguem aviat per aquí.

dimecres, de juliol 25, 2007

Cap al KDE 4: Amarok 2

Al renovar completament l'entorn d'escriptori KDE no es podia quedar sense renovar també un dels seus programes més representatius, i un dels programes dels que els KDEerus se senten més orgullosos, el reproductor de música Amarok:

Amarok 2. Imatge obtinguda de KDE commit-digest.

Com es pot veure a la imatge, la distribució dels elements ha canviat, i ara els tenim en 3 columnes. I sí, això que hi ha a la part inferior em fa recordar alguna cosa anomenada Cover Flow :P. Tot s'ha de dir, tot hi que no sóc gaire amant d'aquest reproductor, te bona pinta, s'haurà de provar a veure que tal.

dimarts, de juliol 24, 2007

Revisant, reparant, actualitzant... i l'error del teclat!

Porto des d'ahir, tot el dia, actualitzant l'ordinador de ma germana, per això ahir no hi va haver capítol de Cap al KDE 4, se que tothom ho va trobar a faltar :'(. Per sort avui ja l'he acabat i després m'he posat amb el meu servidor. Tenia que provar si podia ampliar-lo amb 32MB de RAM més, però al final no ha estat possible. I bé, ja que estava, se m'ha acudit de provar d'arrencar-lo sense connectar el teclat, ja que es força inútil el teclat al servidor sense pantalla i que només s'accedeix per ssh. Així que ale, he desconnectat el teclat i l'he posat en marxa. Llavors és quan he presenciat "en vivo y en directo", el que és un dels errors més famosos de l'historia de la informàtica:


Jajajaja, increïble, com pots pressionar F1 per continuar si no hi ha teclat? Jo vull conèixer al bon home que se li va acudir lo del F1. Bé, el més segur es que la culpa es de que la BIOS tracta tots els errors per igual i sempre posa el mateix missatget, però ja podien haver posat un else if (error == "teclat") no_mostrar_F1_per_continuar();... en fin, jejeje.

Després de buscar una estoneta per la BIOS, he trobat l'opció per desactivar l'error del teclat, tot i que pensava que no trobaria una cosa així, però sí, existeix! Així que ara ja no he de tenir el teclat sobre el servidor, ple de pols.

Tornant al PC de ma germana, es pot dir que ja no és el mateix, jajajaja, ha passat de un Celeron 300 amb 96 MB de RAM a un Celeron 800 amb 192 MB de RAM, però el millor de tot és que ha passat d'un Windows 98 a un Xubuntu 7.04, i amb això, acabo amb l'ultima peça de software de dubtosa legalitat que tenia a casa. Per fi he aconseguit el meu objectiu de 0% pirateria de software :P

A més del canvi de sistema operatiu, que això farà que sigui més feliç, ja que és el final dels "Pantallazos Azules", també gràcies al canvi de placa base li he pogut posar disquetera, sí, "en estos tiempos que corren" potser no es gaire necessària, però a cops n'arriba algun encara. La disquetera la he tret del servidor, que allà segur que no feia gens de servei. Llavors problema, com tapo el forat resultant, buuuaa, panikku!!!, per sort, buscant, he trobat una tapa de disquetera de la meva caixa actual, que encara que no encaixa molt bé, ja fa el fet :P.


El PC de l'esquerra és el de ma germana i l'altre és el servidor amb la seva nova tapa de disquetera. La qualitat de les fotos es deguda a que estan fetes des del mòbil, ja que no tenia les piles de la càmera digital carregades.

Doncs ale, fins demà amb una nova entrega de Cap al KDE 4!

Cap al KDE 4: kwin

Bé, el kwin, el gestor de finestres del KDE, no canvia de nom, però si que ve renovat en quan a funcionalitats. Per explicar-ho de forma senzilla i rapida diré que ara disposarà de tres modes: el mode sense compositing, que seria el normal de tota la vida; el mode amb compositing sense OpenGL, que ja està implementat de forma experimental en les versions més actuals de KDE, que permet fer al gestor de finestres efectes senzills com transparències i ombres; i el mode compositing amb OpenGL, que permetrà efectes més espectaculars, com els que permet Compiz Fusion. De fet ja hi ha una bona part dels efectes de Compiz Fusion al nou kwin. A continuació un vídeo amb alguns dels espectaculars efectes i funcionalitats del nou kwin:Podeu trobar més vídeos amb altres efectes a YouTube.

Demà, en principi sortirà la primera beta de KDE 4. Quan sigui disponible la liveCD amb ella la provaré i escriuré les meves impressions ^^.

I com a regalet extra, una noticia sobre plasma. A més de que el nombre de nous plasmoids segueix creixent a gran velocitat, a aquests i als applets de Superkaramba també s'han de sumar com a compatibles amb Plasma la majoria dels widgets del Dashboard del MacOS X. Ara si que n'hi ha per triar i remenar :P.

diumenge, de juliol 22, 2007

Cap al KDE 4: KBFX


El KBFX és una alternativa al menú de KDE en els actuals KDE. L'he utilitzat i he de dir que està força bé, però es pot millorar molt. I ara per ara els seus programadors estan treballant en millorar-lo, ja que serà el menú del KDE 4. Com una imatge val més que 1000 paraules i no tinc ganes d'escriure, us deixo un parell de vídeos:

Web oficial del KBFX

dissabte, de juliol 21, 2007

Cap al KDE 4: Plasma

Ja només queden 5 dies per que surti la primera beta de KDE 4, i durant les ultimes setmanes s'han començat a veure com seran les seves novetats. Així que faré unes quantes entrades explicant en cadascuna d'elles algun dels seus components principals i novetats. I com no podia ser d'un altra forma començaré per Plasma, el que serà el nou shell d'escriptori de KDE.

Plasma serà el resultat de la unió de tres components del actual KDE 3: Kdesktop, Kicker i Superkaramba. Kdesktop és el shell d'escriptori dels actuals KDE, Kicker és la barra de KDE i Superkaramba és el sistema de widgets d'escriptori per excel·lència de KDE. I quin és l'objectiu d'unir tot això?, doncs la total integració dels widgets amb l'escriptori i amb la pròpia barra.
Aquests widgets reben el nom de plasmoids. A continuació un vídeo amb el primer plasmoid útil:Els plasmoids poden estar programats en diferents llenguatges de programació, entre ells C++, ECMA script i Python. A més, qualsevol widget de Superkaramba serà totalment compatible amb Plasma, això ja fa que des d'un principi es disposin de centenars de plasmoids. Els plasmoids també poden ser programats amb OpenGL per ser totalment en 3D. A continuació un vídeo amb uns quants plasmoids, alguns d'ells 3D:I ara una captura d'un plasmoid 3D amb la imatge de la terra de dia o nit segons l'hora i que també podrà rotar:


I entre tant plasmoid, quedarà a l'escriptori espai per les icones? Bé depèn dels gustos de cadascú. El que si s'ha de dir es que en principi les icones de l'escriptori seran també plasmoids i tindran una funcionalitat que porto molt de temps esperant i que es el primer pas a fer desaparèixer les aburrides icones estàtiques que porten ja un futiment d'anys a la informàtica. A cadascuna de les 4 cantonades de la icona hi haurà un botonet amb una funció. Aquestes funcions dependran del tipus d'arxiu que representi la icona. Així amb només un clic podrem arribar a moltes de les accions a fer amb els arxius. Ara per ara aquesta nova funcionalitat de les icones només la he vist a Plasma, però espero que també hi sigui a l'explorador d'arxius, que és on realment serà d'utilitat, per que a l'escriptori normalment l'únic que es te són llançadores d'aplicacions i amb aquestes no pot demostrar totes les seves possibilitats.


De la barra encara no se sap res, o com a mínim no he trobat res.

I en el proper capítol: El menú del futur KDE.

Frases Dragon Ball (21/07/07)

Feia uns quants dies que no veia Dragon Ball i m'han fet gràcia unes quantes coses:

Primer quan el Piccolo pare s'empassa les 2 boles de drac que te i el gran mestre Muten expressa el que pensa d'ell d'aquesta forma:

Aaahh, Bribonzuelo!

M'ha fet molta gràcia, jejeje.

Després hi ha hagut un moment on Piccolo ha començat a dir frases sense sentit en aquell context, encara que sense el vídeo no te gràcia.

Més endavant, quan el Follet Tortuga ha mort, el Goku, que estava a un munt de kilòmetres de distancia, ho ha sentit dins seu hi ha dit simplement:
El mundo debe llorar.

Aaahh, vale.

dijous, de juliol 19, 2007

Serie Acabada: Kyou no Go no Ni


Aquest dimarts vaig veure la quarta i ultima de les OVA i avui he acabat de llegir el manga d'aquesta serie que ha despertat una lleugera polèmica en una petita part de la gent.

Kyou no Go no Ni és un manga molt divertit, amb punts de ecchi, que explica histories curtes dels alumnes de la clase 5-2 de primària. En Ryouta és el protagonista i sempre es veu ficat en tots els embolics que passen sense ell voler-ho. Al tenir tocs ecchi i estar protagonitzada per nens de primària és el que ha causat la polèmica del anime, però mirat fredament hi ha més ecchi a doraemon i d'això ningú es queixa.

En resum, tant el manga com l'anime, són molt divertits i recomanables.

Kyou no Go no Ni a Anime News Network

Els lladres de l'SGAE, música lliure i Jamendo

Fa uns minuts he llegit a The Inquirer que la SGAE pretenia fer pagar a un bar que posava música amb llicencia Creative Commons 998,25 euros per posar-la sense el seu consentiment. Deixant a part l'home del bar feia bé o malament, he trobat que és realment increible que a més de robar a la gent exigint un canon a productes tecnologics que no tenen per que anar destinats a enmagatzemar copies privades de les obres dels seus representats, on només una petita part d'aquest representats veuran una mica d'aquest diners, ara es dediquen a demandar també gent que posa música que no te res a veure amb ells. Per sort encara hi ha una mica de sentit comú i l'SGAE no s'ha sortit amb la seva, per que si no, aquí és segur que els autors no haurien vist ni un centim, i això, els hi agradi o no, només te un nom, lladres. Encara que ells tenen el poder de la censura.

Parlant de música lliure, últimament n'estic escoltant força, ja que ara mateix només tinc el portàtil i amb el Rhythmbox he descobert Jamendo, un extens catàleg de música lliure. Via Rhythmbox l'escolto a traves d'Internet, però des d'ell mateix et permet la seva descarrega a traves de la xarxa torrent. I hi han alguns artistes força interessants.

dimarts, de juliol 17, 2007

Per què esperar a Leopard? Avant Window Navigator

L'Avant Window Navigator és una de les moltes "dock" (barres) per linux que simulen a la ja clàssica barra de MacOS X. La faig servir des de fa ja força temps sobretot per els seus dos punts més forts segons la meva opinió: És la barra més estable que existeix d'aquestes característiques i també és la barra més lleugera respecte a carrega de CPU. Potser com a únic punt dèbil dir que no disposa de la clàssica animació de zoom de la barra de MacOS X, però tampoc és una cosa de la que sigui molt fan.

Però des de fa un parell de dies a incorporat la possibilitat de veure-la des de una altra perspectiva:


Si, ara pot tenir, a més del aspecte clàssic, un aspecte molt similar a la barra del futur MacOS X 10.5 Leopard. Pel meu gust és millor i tot. Incorpora el reflex de les icones a la barra, però no el del fons d'escriptori ni el de les aplicacions. Però la possibilitat de posar-li transparències fa que agafi un aspecte de vidre en comptes del aspecte metàl·lic de la barra del Leopard. Una captura de tot l'escriptori:


Ara si que sense cap dubte és la millor de les "dock".

Web de la Avant Window Navigator

divendres, de juliol 13, 2007

Serie acabada: Yawara!


El dimarts passat per fi vaig acabar de veure l'anime de Yawara!, o més conegut per aquests indrets com a Cinturó Negre. L'OVA també la he vist, així que només em queda per veure l'especial d'Atlanta'96, que acabo de trobar subtitulat al català, a veure que tal.

Quins records de quan era petit, jejeje. No se quan temps farà ja de la primera vegada que la vaig començar a veure, simplement recordo que m'encantava. I ara, gracies a Animelliure, per fi l'he pogut veure completa. És un dels millors animes que he vist. Llàstima que es nota que al final de la serie s'acaba el pressupost i havien d'anar per feina i van molt més ràpid que al principi, i també llàstima de no poder veure la part de Barcelona. Tot i això podem veure una mica de Barcelona a la part del campionat mundial i tenen un bon detall:


Si, el cartell indicant el campionat del mon al palau Blaugrana escrit en català! Bé, m'encantaria tenir el manga, a ser possible en català, però sembla que no serà possible. Com a mínim hem tingut la sort de ser uns dels pocs afortunats que hem pogut veure aquest fantàstic anime.

Yawara! a Anime News Network.

Catalogant...

Després de la quantitat de noves entrades de la setmana passada hi ha hagut un petit descans, és que no es podia seguir aquell ritme.

Ahir hem vaig tirar quasi tot el dia catalogant la meva col·lecció de cinema japonès. Fins ara la tenia en una base de dades d'OpenOffice Base i volia passar-la a un programa catalogador. Després de buscar i remenar he triat el GCstar.

GCstar és el successor del programa GCfilms. Per defecte te plantilles per fer col·leccions de llibres, música, pel·lícules i videojocs, però també permet crear col·leccions personalitzades. Te opcions d'importació des de arxius d'altres catalogadors i d'exportació a HTML, crea una web, i a SQL, per crear una base de dades, entre d'altres.

Web del GCstar

divendres, de juliol 06, 2007

Live-Action de Negima!, les actrius.


Ja fa un temps que el propi Ken Akamatsu va anunciar a la seva web l'adaptació del seu manga Negima! a Live-Action amb actors i actrius de carn i ossos. I avui ja ha aparegut a la web oficial del dorama quines son les actrius que interpretaran a les 31 estudiants de la classe.

Tinc moltes ganes de veure com serà aquest dorama, ja que Negima! és un dels meus mangas favorits :P, però ens haurem d'esperar fins la tardor.

Web official
Font: Anime News Network

07/07/07 (actualitzat)

Demà és dia 7 d'agost del 2007 i a les tradicionals festes de San Fermín i de Tanabata, s'han ajuntat també un munt d'actes que m'he assabentat que es celebren aquest dia. I com són una bona colla i m'ha sorpres i tinc un blog que s'ha de fer servir, doncs a comentar-ho:

 • Nana Day. Nana és un manga creat per Ai Yazawa. Tracta sobre dues noies que tenen el mateix nom, Nana, però que són completament diferents. Aquest manga ha tingut i te un gran èxit i els seus fans han escollit aquest dia 07/07/07 (nana és set en japonès) per celebrar el Nana day on es celebraran quedades de fans per tot el mon. Aquí podeu trobar la web del Nana Day a Espanya i aquí la del Nana Day internacional.
 • New 7 wonders. Demà també es revelaran quines seran les noves meravelles del mon escollides per votació popular entre tota la gent del mon. Es farà en un acte a l'Estádio da Luz a Lisboa (Portugal). Aquí teniu la web oficial.
 • Free Hugs Campaign. Campanya per a repartir entre la gent abraçades gratuïtes. Han escollit el dia de demà com el seu dia internacional. Aquí teniu la web oficial.
 • Live Earth. Live Earth són una serie de concerts que es faran per tot el mon també demà contra l'escalfament global. Fins i tot un es celebrarà a la Antàrtida. Aquí teniu la web oficial.
 • Tour de França 2007. Si, també comença demà la considerada més prestigiosa competició ciclista que es realitza.
I també m'acabo d'assabentar, via Anime News Network, que demà anunciaran oficialment la segona temporada de l'anime Suzumiya Haruhi no Yuuutsu! Sens dubte, el més esperat, jejeje, quines ganes de que arribi demà!

Actualització: Sembla que també serà el dia en que sortiran les notes de VC, ja que ja ahir dia 6 no van sortir. Per si eren poques coses, qui en dona més?

OpenXML no ha de ser un estàndard ISO

Com ja es sabia des de fa temps, Microsoft te la intenció de fer que el seu nou format de documents del Office 2007, l'OpenXML, sigui un estàndard ISO. Això ha provocat la creació d'una campanya en contra de la seva acceptació. En aquesta campanya s'expliquen les raons per les quals l'OpenXML no ha de ser admès com estàndard.

Segons la meva opinió, l'únic motiu que guia Microsoft a fer tot això és que han sabut perdre davant l'acceptació com a estàndard ISO del seu principal competidor en aquest camp, l'OpenDocument. Sap que aquest fet li comportarà perdre el domini que te actualment sobre el format dels documents, principalment d'institucions. Per això també vol aconseguir que el seu format sigui un estàndard, però el simple fet de que hi hagin dos estàndards és contradictori, ja que estem en la situació de no utilitzar un mateix format i les incompatibilitats que comporta.

L'OpenDocument és un format completament obert, fet des de 0 amb la col·laboració de diverses empreses i organismes, que han explicat les seves necessitats a l'hora de l'emmagatzemament de documents. Totes aquestes necessitats han estat tingudes en compte a l'hora de dissenyar el nou format. En canvi l'OpenXML ha estat fet i dissenyat únicament per Microsoft i no és completament obert ni XML ja que te parts binaries que no s'especifiquen.

Explicades les raons, us proposo a tots que us passeu per la web de la campanya i signeu en contra de l'aprovació de l'OpenXML com a estàndard ISO. El dia 2 de setembre sabrem com acabarà tot.

Font: Genbeta

dijous, de juliol 05, 2007

School Days

School Days. Image extreta de la Wikipedia.

Aquest dimarts va començar un nou anime al Japó anomenat School Days. Aquest anime està basat en un joc, una visual novel del mateix nom. En principi constarà de 12 capítols.

Tinc forces esperances posades en aquest anime, ja que l'ultim anime provinent d'una visual novel que vaig veure, va ser Shuffle!, em va agradar molt. Van fer una molt bona adaptació del joc a l'anime. Espero que amb aquest també ho hagin aconseguit.

Canvi d'imatge

Bé, com que encara tenia el blog utilitzant per el tema una plantilla de blogger 1.X i ja anava sent hora d'actualitzar-lo, he canviat al sistema de plantilles del ja no tan nou blogger 2.X de google, i ja que estava, li he canviat el tema.

També li he posat un contador de visites :P.

dimecres, de juliol 04, 2007

Avatar Sharingan!

Ja feia força temps que tenia l'antic avatar de l'Ai i ja era hora de canviar :P


Un ull utilitzant el Sharingan, teoricament el d'en Sasuke.

Frases Dragon Ball (04/07/07)

Em diverteixo molt veient Dragon Ball en castellà a cuatro:

Bulma diu:

Si ya tienes 6 de las 7 bolas, que más te da conseguir la de tu abuelo?

Pobre Goku, si ell volia la del seu avi, però es que ja la te!

Els 100 millors jocs de la historia, segons EDGE

Ahir em vaig trobar una noticia en la que deia que la revista EDGE ha fet una llista amb els 100 millors jocs de la historia. En ella han participat els seus lectors, experts de la industria dels videojocs i redactors de la revista, en les diferents etapes de selecció.

El Top-10 en qüestió es el següent:

 1. The Legend of Zelda: The Ocarina of Time (N64)
 2. Resident Evil 4 (GC, PS2, Wii)
 3. Super Mario 64 (N64)
 4. Half-Life 2 (PC, Xbox)
 5. Super Mario World (SNES)
 6. The Legend of Zelda: A Link to the Past (SNES)
 7. Halo: Combat Evolved (Xbox, PC)
 8. Final Fantasy XII (PS2)
 9. Tetris (Multi)
 10. Super Metroid (SNES)
mmm, no discutiré que Zelda: The Ocarina of Time sigui el millor joc de la historia o no, per mi no ho és, però el que si que posaré en dubte es que hi hagi en el top-10: 2 marios, 2 zeldas i el Super Metroid, que podrà ser tot lo bo que vulgueu, però hi ha un munt de jocs més mítics.
També es troben a faltar jocs mítics que han escrit bona part de la historia del videojocs, com per exemple: Final Fantasy VII, Doom, Quake, Prince of Persia, algun Sonic podria entrar, Warcraft 2, etc.

Si fos una llista feta només per els lectors de la revista ho entendria, però al haver-hi també especialistes en el tema no crec que hi hagi hagut molta objectivitat i si força interès comercial.

Font: VidaExtra

dimarts, de juliol 03, 2007

iPhone, una revolució?

iPhone.Foto agafada d'Engadget.

Des de que fa 4 dies que va sortir a la venta l'iPhone que no paro de llegir noticies d'ell per tot arreu. I moltes dient que és una revolució, que és el futur...
Sincerament, jo no ho crec així, en el global de tots els telèfons mòbils del mon entre els normalets i bastant cars per les prestacions. Si, $600 per un telefon sense 3G i on només pots escollir una companyia per que et doni els serveis, AT&T, tant si vols com si no, jo diria que és bastant car.
I com pot ser el telefon del futur un terminal sense 3G? Podeu estar més a favor o en contra dels usos a donar a un telefon mòbil, però el 3G és una fita important aconseguida ja fa temps en el mon de la comunicació de dades en dispositius mòbils i no pot ser ignorada per un dispositiu tant "revolucionari". I més quan al Japó l'any que ve començaran a sortir els primers mòbils amb transferència de dades a velocitats de 100 mbps.
Com a mòbil revolucionari d'aquest any jo apuntaria més aviat cap al N95 de Nokia. Encara que és més car, no te les dues mancances anteriors i a més, incorpora GPS.
Bé, i si no us convenç l'N95, sempre podeu anar al Japó i agafar qualsevol mòbil a l'atzar. Fàcilment tindreu a les mans un terminal amb major ample de banda a la transferència de dades, pantalla amb major definició, GPS, etc... a un preu molt més econòmic. Això si que és el futur.

dilluns, de juliol 02, 2007

El retorn al blog

Després d'un quadrimestre ple de pràctiques i molta feina, he tornat amb el mateix desig de sempre, escriure regularment al blog.
I ara tothom dirà, jajajaja, aligual, però jo ho intentaré. ^^